Valiyi görsem sorardım?

TAKİP ET

Gazeteci Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ Kentin Sorun sıkıntılarını dile getirdi. Keşke Bir gün valiyi görseydim de yada randevu kabul etseydi. Sorularımızı sora bilseydik...

Van Taraf Gazetesi Olarak, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Dr. Ozan BALCI'ya Açık Mektubumuzdur. Cevap Hakkı Doğmaktadır.

1,5 yıla yakın şehrimizde bulunan Van Valisi Dr. Ozan Balcı hem Van'ın valisi hem de vekâletten belediye başkan vekilliği yani kayyum olarak görev yapıyor. Sayın Valimizin kentteki 1,5 sene performansını değerlendirdiğimizde;
Vali Bey zaman zaman kent esnafını geziyor, çay-kahve içiyor ve sokakta yurttaşlarla tokalaşarak samimi görüntüler veriyor.

Ancak bunun dışında Van’ın sorun ve sıkıntılarını çözme konusuna gelince, maalesef olumlu düşünemiyorum. 2016 yılından bu yana Van’a 4. Kayyum atandı ve hiçbiri de başarılı olmadı. Kent merkezindeki kent meydanı dediğimiz parkta inşaat çalışmaları devam ediyor. İnsan sormaz mı Cumhuriyet Caddesi’nin hemen bitiminde ve Van'ın en büyük sorunu olan park sorunu, otopark sorunu çözmek için kent merkezindeki parkın altına iki katlı bir otopark üstüne de kent parkı yapılamaz mıydı?  

Devletin parası bu kadar basit harcanmamalı.
Van'ın şehir yolları sokakları trafikten geçilemiyor iki taraflı araçların park etmesiyle beraber şehir tüm gün resmen tıkanıyor, günlük hayatımız felç oluyor.
Üzerine hikâyeler aşk masalları yazılan Van City AVM bir türlü açılamıyor 14 yıldır devam eden inşaatı ya da devam eden mahkemeleri hiç bitmiyor. Hiçbir Kayyum hiçbir vali bu taşın altına elini sokmadı. Bu milli servetin burada heba olmasının faturasını Vanlılar ödüyor. Çok katlı otopark aynı durumda ne olduğu belli değil. 

VASKİ’de sorunlar ise hiç bitmiyor. VASKİ’de her gün manşetle izlediğimiz genel müdür, daire başkanı, muhtar kavgaları bu sene hiç bitmedi ve maalesef susuz geçen yaz yurttaşları canından bezdirdi.

Van'da yazan çizen bu soruları dile getiren maalesef bütün arkadaşlarımıza ve bizlere HDP’li damgası vuruluyor. Kimse kendini sorunlu olarak görmüyor, herkes çok başarılı, herkes çok iyi. Madem bu kadar iyisiniz Van niye bu kadar kötü halde. 

VASKİ Genel Müdürlüğü “Biz kayyuma tokat attırmadık kayyumun şerefini kurtardık” gibi sözlerle adeta provokasyona devam ediyor.  

İpekyolu ve Tuşba’da bulunan halkın ve esnafın sorun sıkıntılarının giderilmesi için mahalle ziyaretlerinin olması gerekiyor. Sayın Vali, Belediye Başkan Vekili, Kayyumlar halkla bir araya gelerek sorunları tartışmalıdır. 

Van'ın tamamı Cumhuriyet ve Maraş’tan ibaret değildir. Acaba sizin etrafınızda sizi yanlış yönlendiren insanlar mı var ya da bir siyasi baskı mı söz konusu?

Sayın Vali ve belediye başkan vekili, Van medyası ile görüşmemesi de dikkatlerden kaçmıyor. Kentin sesi kulağı olan Van medyasının dikkate alınmamasının nedeni nedir?

Halk sizden hizmet bekliyor. Kentimizin kanayan yarası olan sorunlarını nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Dr. Ozan Balcı Van Van Taraf Gazetesi Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ Gazeteci Vali Van Valisi Büyükşehir Belediye