Valilikler tek tek açıkladı: 8 ilimizde girişlere kısıtlama getirildi!

TAKİP ET

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in vekilliklerin, düşürülmesi nedeniyle demokrasi yürüyüşü kararı aldıkları öğrenilmişti. Bu kararın öğrenilmesinin ardında 8 il valiliğimizden girişlere kısıtlama kararı geldi. Kısıtlamaya gerekçe olarak corona virüsünün yayılma ihtimalinin önüne geçmek olduğu açıklandı.

TBMM’nin 4 Haziran oturumunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in vekillikleri düşürüldü. Bunun üzerine HDP’den demokrasi yürüyüşü çağrısı yapıldı. Edirne’den Hakkari’de başlayacak ve Ankara’da sona erecek olan yürüyüşün öğrenilmesinin ardından 8 il valiliğimiz corona virüsü tedbirleri kapsamında şehirlere giriş kısıtlaması aldı

Hangi illere giriş kısıtlaması geldi?
Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van ve Tekirdağ valilikleri tarafından giriş kısıtlaması açıklamaları yapıldı.





Eylem ve etkinlikler yasaklandı
Türkiye’de son iki gündür artan corona virüsü vakaları ve salgının henüz sona ermemeis olması nedeniyle, corona virüsü salgınının, gerçekleşebilecek her türlü toplu eylem ve etkinliklerde vatandaşlara bulaşma riskinin bulunduğu vurgulanarak, eylem ve etkinlikler yasaklandı.



Şehirlere girişler kaç gün yasak?
Kocaeli 15 gün, Edirne 3 gün, Sakarya 5 gün, Tekirdağ 3 gün, Bitlis 15 gün, Hakkari 2 gün, Kırıklareli 6 gün
Van Valiliği tarafından yapılan yasak açıklamasında, “Her türlü açık alanlarda yapılması planlanan eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla il sınırlarımıza gelen şahısların ve araçların ilimiz sınırları içerisine girişleri ve başka illerde gerçekleşmesi planlanan eylem/etkinliğe katılım amacı ile ilimizden çıkışları yasaklanmıştır.” denildi.
Takvim