Uzmanlar AK Parti kongresini değerlendirdi: Merkez sahadaki yelpaze açıldı

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, GENAR Başkanı İhsan Aktaş ve Gazeteci Yazar Batuhan Yaşar AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'ni Haber7.com'a değerlendirdi.

 



Cumhurbaşkanı ErdoğanAK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde günlerdir merakla beklenen konuşmasını yaptı ve çarpıcı mesajlar verdi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt, GENAR Başkanı İhsan Aktaş ve Gazeteci Yazar Batuhan Yaşar kongrenin detaylarını Haber7.com'a değerlendirdi. 

"GÜVEN VE İSTİKRAR DAMGA VURACAK"



Partideki değişim hakkında konuşan Resul Kurt, “AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi ile kadrolarına taze kan katmış oldu. Bir taraftan tecrübeli isimlere MKYK’sında görevler vererek geçmişteki tecrübeyi geleceğe aktarmış oldu hem de gençlerin siyasette yetişmesine imkan vermiştir” dedi. 



AK Parti'nin yeni MYK üyeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 manifestosu ve 2053 vizyonunu da değerlendiren Resul Kurt, “7. Olağan Büyük Kongrede Sayın Cumhurbaşkanımız dünyaya yönelik perspektifini bizlerle paylaştı. Türkiye’nin dünyanın birçok coğrafyasındaki gelişmelere karşı duruşunu bizlere ifade etti. Bir yandan da ülkemizin kalkınması ve refahına yönelik düşüncelerini, ideallerini hedeflerini bizlerle paylaşmış oldu” ifadelerini kullandı. 

Kongrede sizin için en önemli mesajın da istikrar olduğuna dikkat çeken Kurt, “Güven ve istikrarın 2023’de yapılacak seçimlere damgasını vuracağını ve Türkiye’yi büyüteceğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. 

"KÜRT SEÇMEN ÖNEMSENMİŞ"



Partide bir değişimden ziyade bir genişleme olduğunu söyleyen İhsan Aktaş, “MKYK üye sayısı arttı. Yedek üyeler de asil üye gibi görev alacak. Bir defa sayının artması Anadolu coğrafyasına yayılması açısından önemli diye düşünüyorum. Bir yönüyle de bu kongre 2023 seçimlerinin startı gibi oldu. Daha çok partinin meselelerini anlatacak bir kadro kuruldu. Gelenek ile değişim arasında bir denge kurulmuş. AK Parti bu listede Kürt seçmeni biraz önemsemiş” ifadelerine yer verdi.