Uzman: Gülcan Yıldız; Uyarıyor...

TAKİP ET

Güzellik ve bakım uzmanı Gülcan Yıldız karasal iklimler insan tenine ve yüzüne büyük hasarlar açmaktadır dedi.

Van Arya Relax güzellik merkezi işletmecisi ve uzmanı Gülcan Yıldız Bay Bayanların özellikle bu soğuk ve yagışlı havada çiltlerini kurumak adına çeşitli bilgiler verdi. Uzman Gülcan Yıldız Şunları dile getirdi. Güzel bir cilde sahip olmanın basit kurallarından biri de düzenli bakım yaptırmak. Bu bakımı, evde kendiniz yapabileceğiniz gibi profesyonel yardım alarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Cilt bakımı lekelere, kırışıklıklara, kuruluğa ya da yağlanmaya karşı değişik amaçlarla yapılabiliyor. Uzman Gülcan Yıldız; "Cildimize her gün uyguladığımız temizlik, nemlendirme, güneşten korunma amaçlı maddelerle en basit cilt bakımını zaten sürekli kendimize yapmamız gerekiyor. Günlük bakımlarını düzenli yapamayan kişilere en az ayda bir-iki kez uzman estetisyenler tarafından cilt bakımı uygulanabilir. Profesyonellerce yapılan cilt bakımında cilt daha derinlemesine temizlenir, yapılan masajlarla yüz boyun kasları gevşer" diyerek böylece ciltte rahatlama olduğunu, sürülen losyon, krem veya maskelerin emiliminin arttığına dikkat çekiyor. 
Bakım, sivilceyi de engeller
Cilt bakımı nasıl olmalı ve ne sıklıkta yapılmalı?
Cilt tipine göre, hem kullanılan maddeler, uygulama yolları, şekilleri hem de uygulamanın sıklığı değişiyor. Dermatologlar, hastalara tedaviye destek amacıyla cilt bakımı uygular. Böylece deriyi incelterek tedaviyi hızlandırmayı sağlarlar. Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır. Bu bakımlar sonunda lekeler bir miktar açılır. Ayrıca leke açıcı kremlerin etkinliği artar, hastanın ince kırışıklıkları hafifler, günlük kırışıklık kremlerinin emilimi artar ve yağlı bir deride sivilce oluşumu engellenebilir.
Cilt bakımı hangi aşamalardan oluşuyor?
Cilt temizliği: Özellikle temizlik mutlaka her gün yapılmalı. Cilt çok yağlı değilse yalnız akşam uygulanabilir. Yatmadan önce derideki kir, toz, makyajın temizlenmesi çok önemli. Makyaj temizliği, cilt tipine göre yağı çözebilen losyon, süt, kremlerle yapılabilir. Makyaj yoksa nötr (PH=7) veya asit (PH=5,5) yapıda sabunlar da kullanılabilir.
Tonik (sıkıştırıcı): Gülsuyu, retinoik asit, salisilik asit, glikolik asit veya resorsin bu aşamada kullanılabilir. İnce, hassas, kuru ciltler bu aşamayı atlayabilirler.
Nemlendirme: Yağlı ciltlerin özellikle göz ve dudak çevresine, kuru ciltler için tüm yüze jel, losyon, krem, maske formlarında alfahidroksi asit (AHA), betahidroksi asit (BHA), hyalüronik asit, gliserin gibi maddeler mutlaka her gün uygulanmalı. Maskelerdeki etken maddeler, yüzde daha uzun süre (15-20 dakika) tutularak, az sayıda (haftada 2-3 gün) uygulama ile daha etkili olabiliyor.
Güneşten korunma: Cilt bakımında olmazsa olmazlardan biri. Bu korunma biçimi leke oluşumunu, kırışmayı engellediği gibi deri kanserinden de korunmanın tek yöntemidir. Yaşa göre anti-aging ürünler kullanılacaksa bu aşamada güneş koruyucularından önce ve (veya) akşam uygulanabilirler.
Cilt bakımı sırasında nelere dikkat edilmeli?
Cilt bakımı yapan kişi temizliğine özen göstermeli. Ellerine tercihen eldiven giymeli, yüze uygulanan tüm malzeme ve maddeler tek kullanımlık olmalı, şeklinde konuşan Uzman Gülcan Yıldız tüm halkımızı Arya relax Güzellik merkezine bekliyoruz diyerek sağlıkı bir yaşam için sözzçükleri kullanarak dıkkat edılmesi gerek dedi.
Haber: Abdulrahim Yeşilağaç