Ücretli öğretmenler kadro istiyor.

TAKİP ET

Ücretli öğretmen olarak çalışan eğitimciler de kadro talep ediyor.

EMEK SERVİSİ

 

Ücretli öğretmenlik, kamuda öğretmen eksikliğini gidermek amacıyla ek ders ücreti karşılığında görevlendirme esasına dayanıyor. Ancak bu öğretmenlerin çok büyük çoğunluğu ders başına ücret almalarından dolayı aylık gelirlerinin asgari ücretin çok altında kalıyor.

 

Ücretli öğretmenler ve eğitim sendikaları da ücretli öğretmenliğin tamamen ortadan kaldırılmasını, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanması gerektiğini ifade ediyor. Aydınlık'a ulaşan ücretli öğretmenler şu çağrıda bulundu:

 

 

HİÇBiR SOSYAL HAK YOK

"Yıllardır eğitimin kanayan yarası haline gelmiş ve sorulara çözüm bulunmamıştır. Ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ışık tutup ülkemizdeki öğretmen ihtiyacını ve ücretli öğretmenlerin özlük hakları, bu konuda eğitim politikacılarının ve eğitimle ilgili yetkililere fikir verme açısından önem arz etmektedir. Bu bağlamda; hiçbir sosyal hakkı olmadan ücretli öğretmenlik adı altında çalışan öğretmenlerimize olası kadro ihdasında talebimiz, öğretmenlik yeterliliğine sahip üç yıl ve üzeri hizmeti olan ücretli öğretmenlere daha önce dershane öğretmenlerine tanınan hakkın bir benzerinıi tanınarak kadroya alınmasıdır."

 

ÖZEL OKULLAR SGK PRİM DESTEĞİ İSTEDİ

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk, özel okul öğretmenlerinin SGK primindeki işveren katkı paylarının geçici süre devlet tarafından karşılanmasını talep ettiklerini ve bir öğrencinin devlet okuluna maliyetine paralel tutarda destek beklediklerini bildirdi. Öztürk, özel okullar için belirlenen yüzde 65'lik fiyat artış oranının sektörel sürdürülebilirlik açısından yeterli olmadığını belirtti, “2-3 bin civarında okulun kapanacağını öngörüyoruz.” dedi. Öztürk, “Gayriresmi kurs merkezlerinin bir vergilendirme sistemi yok. Takip edilebilir gibi de değiller.” diye konuştu. AA

Ücretli Öğretmenler kadro talep