Türkiye ve İran'dan ortak karar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu

 

 

 


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı görüşmenin ardından basın açıklaması yapıyor. Erdoğan açıklamasında "Ortak hedefleri bertaraf etmek noktasında irademiz tamdır. Bölgemizde yaşanan çatışmanın sona erdirilmesi için Türkiye ve İran’ın birlikte atabileceği çok önemli adımlar vardır" dedi.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

 

4 Ekim 2017’de İran’ı ziyaret etmiş, 4. Konsey toplantısını İranlı kardeşlerimin ev sahipliğinde gerçekleştirmiştik. İran’ın yaptırımlarla baskı altına alınmaya çalışıldığı dönemde bu ziyaretin farklı bir önem taşıdığını düşünüyorum.

Değerli kardeşim Ruhani ikili ilişkilerimizi ele aldık. İkili ticaret hacmimiz 2017’de 11 milyar dolar, 2018 Ekim itibariyle ne yazık ki 8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmiştir.  30 milyar hedefine ulaşmak için çok daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyorum.



ABD'NİN KARARINI BULMUYORUZ

 

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesini doğru bulmuyoruz. İran'a yönelik haksız bulduğumuz baskıların arttığı bu dönemde İran'ın yanında olmaya kararlıyız