Turgut Lenk: Vanspor'a talibiz

TAKİP ET

Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, son günlerde sıkıntılı günler geçiren ve birçok yöneticinin istifa ettiği Vanspor'a talip olduklarını açıkladı.

Vanspor yönetimini devralmak için mevcut başkan Feyat Kıyak'la görüştüğünü ve kulübü kendilerine devretmeye hazır olduklarını belirten Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, kulübü devralmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Maddi ve güçlü yönetim kurulu ile Vanspor yönetimine talip olduklarını belirten Lenk, bu kapsamda mevcut Başkan Feyat Kıyak'la bir görüşme daha yapacaklarını ifade etti.

"VANSPOR'A SAHİP ÇIKMA AÇISINDAN ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLAMIŞTIR"

Vanspor'da yönetimin büyük bir bölümünün istifasından dolayı yönetimin düştüğünü belirten Lenk, "Vanspor'umuzun taraftarları ve taraftarlar dernek başkanlarının bilindiği gibi Vanspor, Van'ımız ve Vanlılar için çok önem arz etmektedir. O açıdan basında ve dostlarımızdan aldığımız bilgilerden dolayı Vanspor sıkıntılı bir sürece girmiştir ve şu anki yönetim kurulundan çoğunluğu istifa etmişlerdir. Tüzük gereği disiplin kurulu asil ve yedek üyelerin çoğunluğu istifa ettiği için yönetim otomatik olarak düşer, o nedenle kulüpler veya dernekler 30 gün içinde kongreye gitmek zorunda kalır. Kongrede seçimle gelmeyen üyelere yeni yönetim tüzük gereği seçime gitmesi ve yönetim kurulu istifasından sonra başkan ve yönetimi yasal olmakla beraber resmiyette yetkili sayılamaz. Bu nedenle de başkanımız Sayın Feyat Kıyak Bey'in de bilgisi olduğu için ve basında açıklaması 'ben ve yönetimim olarak kulübü bırakacağız, talipli kim varsa onlara devir edeceğim' açıklamasını yapmıştır. Ben ve yönetimim o açıklamadan sonra Vanspor'a sahip çıkma açısından görüşmeler ve çalışmalarımız başlamıştır. Ben de Sayın Vekilimiz Burhan Kayatürk Bey ile bir araya gelerek Vanspor'a talipli olduğumuzu ilettik. Kendisi de olumlu karşılayarak 'Sayın Feyat Başkan ile bir araya gelmeniz gerekmektedir. Görüşün konuşun çözün' dedi ve Feyat Başkanı Vekilimiz Burhan Bey arayarak ikimizi bir araya getirerek, görüşme şansı yaşattı. Feyat Başkan beni arayarak görüşmemiz gerektiğini söylemesi ile kendisinin kaldığı oteline gittim. Başkan bana 'Abi beni Burhan abi aradı. Burhan Vekilim ne derse ben onun doğrultusunda isteklerini yerine getiririm. Senin için beni aradığı için ben de artık Vanspor'u bırakacağım yoruldum. Senin için de ben görüşmeler yaptım. Çok kıymetli büyüklerimle önemli kişilerle Van'da görüştüm. Görüştüğüm herkes senin ve yönetiminin Vanspor'u almanızı istemektedirler. Bilindiği gibi ben ve Van halkının da taraftarının da herkesin de senin Vanspor'u almak için yıllardır çok mücadele verdiğini, arzu ve istekli olduğunu bildiğimizden dolayı ben bırakacağım için sana ve yönetimine almanız için destek olup kulübü almanızı sağlayacağım' dedi. Ben de sağ olsun kendisine teşekkür edip maddi ve manevi sıkıntılarına destek olacağımı ifade ederek ayrıldım ve o günden sonra ben çalışmalarıma hız vererek Van'ın değerli büyükleri kanaat önderleri, Vanspor taraftarları, sivil toplum kuruluş yetkilileri, çok kıymetli basın mensubu kardeşlerimle ve Nasır Çetin, Gökhan Hanoğlu ile de istişare ederek destek istedim. Sağ olsun hepsine minnettarım. Bizim gelmemiz için bizlere çok ciddi, samimi ve arzu ile destek vermeleri bizleri mutlu etmiştir" dedi.

"BİLGİ, BİRİKİM VE ENERJİMİ VANSPOR'A HARCAYACAĞIM"

Maddi ve güçlü yönetim kurulu olarak Vanspor yönetimine talip olduklarını vurgulayan Lenk, "Ben de burada görüştüğüm veya görüşemediğim tüm Vanlı ağabeylerimize veya kardeşlerimize ilgi ve alakalarından dolayı şimdiden teşekkür ediyor, minnettarlığımı iletiyorum. Maddi ve güçlü yönetim kurulu olarak Vanspor yönetimine talibiz. Sayın Başkan Feyat Kıyak Bey ile tekrar görüşme sağlayacağız. Sayın Burhan Kayatürk, Sayın Kayhan Türkmenoğlu, Sayın Emre Güray beyler ile tekrar görüşme sağlayacağımızı ve özellikle Kıymetli Valimiz Sayın Ozan Balcı Bey ile de bir araya geleceğimizi, taraftarlar dernekleri başkanları ile görüşmelerimi sürdüreceğimi ve tüm sivil toplum kurumları ile Van'da yetkili,  etkili değerli büyüklerimiz ile bir araya tekrar gelerek Vanspor ile birleşmeyi, kardeşliği, beraberliği güçlendirerek, ayrım yapmadan hedefimiz ve mücadelemiz Van, Vanspor ve Vanlılar için olacaktır. Futbolun mutfağından geldiğim için tüm bilgi, birikim ve enerjimi Van için, Vanspor için, Vanlılar için buradan Van halkına söz vererek mücadele edeceğimizi bildirir tüm Van halkının destek vermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı
 

Turgut Lenk Vanspor