TÜGYAP deprem çalıştayına hazırlanıyor!

TAKİP ET

Türkiye Gazeteciler Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAP) Derneği, yakın zamanda ünlü isimlerin katılımıyla deprem çalıştayı düzenleyecek

Van Taraf - Kurulduğu günden bu yana kentin sorunlarını gündeme taşıyarak adınan söz ettiren TÜGYAP, yeni projelerle gündeme gelmeye devam ediyor. TÜGYAP, 4-5 Kasım 2023 tarihinde büyük bir deprem çalıştayı yapmaya hazırlanıyor.

 

Kısa süre önce kurulan ve bir çok alanda komisyonları oluşturulan TÜGYAP'ın deprem çalıştayı düzenleneceği belirtildi. Van'da düzenlenecek çalıştaya alanında uzman bir çok ünlü ismin katılması bekleniyor.

 

 

 

Sosyal medya hesabından çalıştay hakkında açıklama yapan TÜGYAP Genel Başkanı Yasin İpek, 81 il'de pilot proje olacak 'deprem çalıştayı'na tüm dinamiklerin desteğini beklediklerini aktardı.

 

 

Deprem komisyonu ilk toplantısı yapıldı

 

 

TÜGYAP binasında deprem çalıştayı başlıklı komisyon toplantısı Yasin İpek Başkanlığında yapılarak, yapılması gereken ve atılacak adımlar konuşuldu.

 

Toplantı detaylarını sosyal medya hesabından açıklayan İpek şu ifadelere yer verdi:

 

"Kurumlar arası diyalog, çözüm merkezi proje, mesleki eğitim çalışmaları, yardım kampanyalarımız ve önümüzdeki süreçte izleyeceğimiz yolu konuştuk, Tügyap icra kuruluna, katılan ve katılamayan tüm emek veren, icra kurulu üyelerimize teşekkür ediyoruz."

 

 

 

Proje Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a iletildi

 

 

TÜGYAP Genel Başkanı Yasin İpek, deprem çalıştayı hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ı bilgiledirerek, 81 İlde yapılması planlanan deprem çalıştayı hakkında sunumun yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a iletti.

 

 

İpek, "TÜGYAP, tüm dinamiklerin sesidir"

 

 

TÜGYAP'ın sadece gazeteci ve yazarları değil, toplumun tüm dinamiklerinin sesi olduğunu vurgulayan Başkan İpek, "Tüm kurumların katılımıyla iki günlük çalıştay, sonrasında her hafta sırayla, Emlakçılar, yap satçılar ve müteahhitler, ilgili tüm branş mühendisleri, 4 hafta ayrı bölgede muhtarlar, anne ve baba eğitimleri, her okulda öğretmenler ve nihayetinde, AFAD, Üniversiteler ve Milli Eğitim desteğiyle Anaokulundan üniversiteye uygulamalı ve teorik tatbikat çalışmaları. Bu kapsamda bir yıl içerisinde deprem bilincini yüzde 70 oranında aşılamayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Van Taraf Gazetesi 

TÜĞYAP Yasin İpek deprem çalıştayı Van