Trafik Kazasında Vanlı 3 genç hayatını kaybetti

TAKİP ET

Urfa'da meydana gelen trafik kazasında Van'ın Çaldıran ilçesi nüfusuna kayıtlı 2'si kardeş 3 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi ise yaralandı. Kazada yaralanan ve hayatını kaybeden Vanlı gençlerin Mersin'e mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya gittikleri öğrenildi.

Urfa'da yolcu Otobüsünün bir tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Beydoğan (Şêxsicux) mahallesi nüfusuna kayıtlı 2'si kardeş 3 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi ise yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Kaz sabah saatlerinde Antep - Urfa karayolunun 75'inci kilometresindeki Birecik ilçesine bağlı Günışığı kırsal Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Mehmet Cevat K. idaresindeki 06 AIM 10 plakal Diyarbakır firmasına ait yolcu Otobüsü, Yunus A. idaresindeki 73 EA 424 plakalı buğday yüklü tıra arkadan çarptı. Meyadan gelen kazada 2'i kardeş 3 kişi hayatını kaybederken, 41 kişi ise yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Van'ın Çaldıran ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenilen, Özgür Akbulut, Barış Akbulut ve Reşat Altıntaş'ın hayatını kaybettiğini belirledi.Kazada beraber yola çıktıkları arkadaşları Beritan Taşer, Berdan Taşer, Berzan Altıntaş ve Devrim Altıntaş ise yaralandı. Vanlı gençlerin Mersin'e mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya gittikleri öğrenildi.

Yaralanan 41 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altın alındı.Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.