Tecrübeli Siyasetçi Yılmaz Kılıç; Ben Edremit Çocuğuyum İlçemin Sorunlarına Hâkimim Dedi.

TAKİP ET

Çiçekli Beldesi Eski Belediye Başkanı, Edremit Belediye Başkanlığı için aday adayı Yılmaz Kılıç basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Van Edremit İlçesi AK Parti’den Belediye Başkanı Aday Adayı Yılmaz Kılıç, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Edremit Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Yılmaz Kılıç projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Kahve Derya’sında kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla Akşam yemeğinde bir araya gelen Yılmaz Kılıç, “Emek verdiğim ilçe Edremit’te 2019 da yapılacak olan yerel seçimlerde aday adayı oldum.” Dedi.



KILIÇ: SİYASETİN İÇİNDEN GELİYORUM

Yıllarca aktif olarak siyasetle uğraştığını belirten Kılıç, “22 yaşımdan beri faal olarak siyasetin içindeyim. İlçe Başkanlığı, belediye başkanlığı, büyükşehir meclis üyeliği görevlerini yaptım. Milletvekili adayı oldum. Siyasetin içinden gelen hayatın için de gelen bir kardeşinizim. Gerek siyaset gerek ticaret içerisin de yaptığım bütün işler de kendimi başarılı görüyorum kendimle ilgili en önemsediğim konu insanlara karşı dürüstlüğüm. Bu memleket için, için Van için gerek büyükşehir gerek vekil adayı iken bu kent için söylenmesi gereken ne olmuşsa bu memleket için ne gerekmişse onu yaptığıma inanıyorum. Hiçbir belediye başkanı aday olurken öncesin de bir belediye yönetmemişti ya da bazı kardeşlerimizin hiç böyle bir tecrübesi de yoktu. İnanıyorum ki Edremit’i alırsak çok başarılı Belediyecilik yapacağıma inanıyorum.” İfadelerini kullandı.



“EDREMİT HİZMETE SUSAMIŞ”



Edremitli biri olarak Edremit’in sıkıntılarını ve sorunlarını iyi bildiğini ifade eden Kılıç, “Edremit bakir bir yer Edremit hizmete susamış bir ilçe. Nitekim Sayın Atıf Çiçekli gerçekten yaklaşık 2 yıldır Edremit’e çok güzel şeyler kattı. Özellikle sahil projesi olmak üzere sosyal etkinlikleri olsun köylerimize yapmış olduğu parklar, yollar ile ilçeye dokundu. Dönemin belediyesi tarafından hiç hizmet görmemişti. 20 yıldır hiçbir dönem Edremit’te yapılan bir proje bitirilmemişti. Edremit’e artık bir ana lazım. Derleyecek, toplayacak ben bunu yapacağıma inanıyorum. Ben Edremitliyim yani ben Edremit’in sorunlarını sıkıntılarını Edremit’e ne yapmam gerektiğini biliyorum. TOKİ ile ilgili gerçekten güzel düşünce ve projelerim var. Emin Paşa ile Selahattin Eyyubi Mahallesi ile oranın halkını biliyorum bölgeye vakıfım oranın ihtiyaçlarını biliyorum ve kısa zaman da orda ki insanlarla çok iyi kaynaşacağıma inanıyorum. AK Parti yerelde geçmiş dönemlerde çok iyi başarılar elde etmişti. 2014 yılında HDP’nin farklı bir dil kullandığı Barış süreci vardı. Barış sürecinin vermiş olduğu boşlukta yararlanarak HDP’ de güzel çalıştı. O dönem çokta Demokratik bir seçim yapılmadı. O gün hem FETO hem PKK saha da çok aktifti etkindi ve o dönem AK Partinin seçimi kazanması nerdeyse mucizeydi. Bugün sahanın daha rahat olduğunu inanıyorum ve bugün de Edremit kazanır diyorum kazanabiliriz.” Şeklinde konuştu.













“YOLA TECRÜBELİ İNSANLARLA ÇIKILMALI”



Sahaya tecrübeli insanlarla çıkılmalı diyen Kılıç, şunları söyledi, “Biz bu yola çıkarken strateji ile çıktık. Edremit’te geçtiğimiz seçimlerde 15 bin oy fark vardı. Bu 15 bin oy’ un MHP, CHP, İyi Parti’ye giden oylar var. Bunları ben hepsinin AK Parti oyları olduğuna inanıyorum çünkü bir HDP’li ne MHP’ye ne CHP’ ye ne İyi Partiye oy vermez. Bu oyların AK Parti oyları olduğuna inanıyorum. İnsanların iradesine saygı göstermek lazım kendimizi onlara ifade edeceğimize inanıyoruz. Sahayı tanıyorum, insanları biliyorum bölgeleri biliyorum hedefim Edremit’i kazanmaktır. talep aldım ondan sonra aday oldum. Zaman zaman arkadaşlar ile konuştuğum zaman buralar 2014’te kaybedilmiş bir bölgeydi. Yaklaşık 10 tane ilçemizi kaybettik buraları almak için ben tecrübeli insanlarla sahaya hakim insanlarla yola çıkmasından yanayım. Bütün ilçelerde sadece Edremit değil büyükşehir olmak üzere bütün ilçeler de tecrübeli abilerimiz de sahayı bilen okuyan siyaset yapmış siyasetten anlayan insanları ikna edebilecek abilerle seçime gidersek daha başarılı olacağıma inanıyorum. “






“İTHAL BAŞKANLAR İSTEMİYORUZ”



Kılıç son olarak dışardan bir adayın olamayacağını belirterek, “Dışardan ithal başkan olmaz. Bizi bizim yönetmemiz lazım. Edremit’te Edremitli Gevaş’a Gevaşlı aday olsun. Yerel de yerel de yerel yöneticiler memleketin evlatları lazım. Çünkü ben Edremit’te belediye başkanlığı yaparsam hizmet yapmadığımda ve halktan eleştiri aldığımda utanırım. Ama dışardan gelen bir aday bunu düşünmez. HDP olsun AK Parti olsun Parti fark etmez ama başkanı Vanlı Olsun.” Dedi.
Yeni Doğu Gazetesi