Sosyal yardım sonuçları açıklandı mı?

TAKİP ET

İhtiyaç sahiplerinin vatandaşlar sosyal yardım ödemeleri başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna merak içerisinde yanıt aramaya başladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla yapılan yardımlarda sıra 3. Faz'a geldi. İlk iki kısım ödemeleri PTT kanalı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırlırken, 3. kısım başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Corona virüsü sebebiyle ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar, devlet tarafından açıklanan sosyal yardım paketleri büyük ilgi görüyor.

Pandemi sosyal yardım parası için başvuran vatandaşların araştırdıkları soruların başında ise sonuçların açıklanıp açıklanmadığı oluyor...

Virüs sebebiyle işleri bozulan ihtiyaç sahipleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen pandemi sosyal yardımlarına başvuru yapmanın yollarını merak ediyor.

3 kısım olarak planlanan sosyal yardımların ilk iki kısmının ödemesi başvurusuz olmuş ve ödemeler PTT kanalı ile gerçekleşmişti. Şimdi 3. kısım için ise e-Devlet üzerinden başvurular alınmaya devam ediyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor. Başvuruları biteceği tarih ise açıklanmadı. İşte sonuçlara dair detaylar…

SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sosyal yardım parası başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkten sorgulanabilir olacak.

KİMLER SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURUSU YAPABİLİR?

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.

SOSYAL YARDIM PARASI SORGU EKRANI