Son dakika.

TAKİP ET

Uzunca bir aradan sonra Van Milli Eğitim Müdürlüğü hakkındaki iddialar üzerine yaptığımız araştırma dosyalarına devam ediyoruz. Dördüncü dosyamızda Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke tarafından bizzat, Van Edremit Evliya Çelebi Lisesi Uygulama Oteli'ne alınan mallar ve bu alımlar için gelen paraları nasıl kullandığı iddialarını ele alacağız.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEVKE ZİMMETİNE PARA MI GEÇİRDİ?

 

VAN UYGULAMA OTELİNE GELEN 850 BİN TL NEREDE?

 

İHALESİZ MAL ALIMI MI YAPILDI?

 

İHALE KABUL KOMİSYONLARI DA ORTAK MI?

 

 

 

Geçtiğimiz yıl hizmete başlayan ve öncesinde MEM. Hizmet içi Eğitim Enstitüsü olarak düşünülen ve Bakanlık tarafından bir kısım ödeneği de gönderilen ancak bir gece ansızın alınan karar ile Van Edremit Evliya Çelebi Lisesi Turizm öğrencileri için uygulama oteli olarak yapılması kararlaştırılan Eski Serhat Lisesi yerinin bina yapım onarım ve malzeme alımında yaşanan olaylar hakkındaki iddialar, Milli Eğitim dosyası araştırmalarımızı farklı bir boyuta taşıdı. Belgeleriyle ele alacağımız olaylar bütününden sonra Van MEM’de dengelerin değişeceğini düşünüyoruz.

 

UYGULAM OTELİNE İHALESİZ MAL ALINDI VE PARASI ÖDENMEDİ İDDİASI…

 

Bakanlık tarafından, Hem Hizmet içi Eğitim Enstitüsü döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü kasasına aktarılan paralar hem de uygulama oteline dönüş sırasında gelen paraların amacının dışında kullanıldığını ve bir kısmının da yüksek meblağlarda alındı gösterilerek kaynağın eritildiği belirtiliyor.

 

Hasan Tevke’nin mal alım görüşmelerine birebir kendisinin katıldığı ve pazarlık yaptığı ifade edilen iddialarda mal alınan esnafların paralarının ödenmediği ve basında yer alan haberler üzerine ödemenin yapıldığı vurgulanıyor.

 

Uygulama oteline gelen paranın ortada olmadığı ve kimse tarafından da sorgulanmadığının altı çizilen iddialarda, ortalama 850 Bin TL paranın amacı dışında kullanıldığı ya da şahsi harcandığını, açığı kapatmak adına da esnafa olan ödemenin başka okullara fatura edilerek yapıldığı söyleniyor.

 

Yaklaşık 850.000 TL olan esnaf borcunun 131.000 lirasını şüphe çekmemek adına Evliya Çelebi Uygulama Lisesine geri kalan 718.500 TL’nin ise Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Anadolu Lisesine 3 ayrı fatura ile ödettirildiği gelen bilgiler arasında.

 

ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİ İDDİASI?

 

Van Edremit Evliya Çelebi Uygulama Oteli’ne gelen ödeneklerin alınan mal ve hizmetler karşılığında esnaflara ödenmemesi iddia edilen soru işaretlerini güçlendiriyor. Alına malların asıl ödenekten değil de yaklaşık bir yıl sonra başka okullara fatura edilerek ödenmesinin haksız kazanç ve şaibe doğurduğuna dikkat çeken iddialarda ikinci defa düzenlenen faturayla alınmayan bir mala karşılık ödenen paraya onay verenlerin tamamını araştırılması gerektiğine vurgu yapılıyor. Alınan bir malın ve hizmetin kabul komisyonunda yer alanların da bu durumun sorumlusu olduğu ifade edilirken, organize bir dolandırıcılık ve zimmet suçu işlenmiş olabileceği noktasına dikkat çekiyorlar.

 

BİR SONRAKİ DOSYAMIZ

 

-İl Milli Eğitim Müdürü ve Personellerinin Ticari Bağlantıları

 

-İL MEM'de Feto bağlantısı var mı Hasan tevke Bu İşin Neresinde?

 

-Neden Görevden Alınmıyor? Siyasi Bağlantılar Var mı?

Kaynak http://mobil.anadoluwebtv.net/haber/van-uygulama-oteline-gelen-850-bin-tl-nerede/1056/

 

 

Van Milli Eğitim Uygulama Oteli Anadolu lisesi