Seçim Kapıda Kulis: Af konusunda tarih belli oldu

TAKİP ET

Hükümete yakın gazeteci Muharrem Sarıkaya, MHP'nin gündemindeki af yasasının eninde sonunda çıkacağını yazdı ve tarih verdi: "Hatta tarih de vereyim, yılbaşının öncesinde de olabilir… En kötü ihtimalle bütçe görüşmeleri sonrasına kadar gerçekleşir."

Mafya lideri Alaattin Çakıcı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrası gündeme gelen af iddiaları ete kemiğe bürünmeye başladı. MHP’nin af düzenlemesi konusunda bir çalışma yürüttüğü biliniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Af konusunda titizlikle yönetilmiş bir düzenlemeyi iktidar ile konuşmaya hazırız” demişti.

 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya sonunda af yasasının çıkacağını yazdı ve bu konuda tarih verdi. Sarıkaya, “TBMM’de kural hiç değişmez… Sandalye sayısının ne olduğuna bakmaksızın bir Genel Başkan şu üç konudan birine yönelik bir cümle söylemişse, bilin ki eninde sonunda o konu yasa haline dönüşür: Af, tezkere, zam… Hatta bırakın Genel Başkanı, söyleyen etkin siyasi kimlik veya milletvekiliyse de eninde sonunda yasalaşır” dedi.

‘KURAL DEĞİŞMEYECEK’

 

Af yasasına ilişkin tarih de veren Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı: “Bunu anlamak için çok değil, iki yıl gerçekleşen infaz düzenlemesini anımsayın… Veya daha eskiye gidip, “Rahşan (Ecevit) Affı” olarak tarihe geçen af düzenlemesini anımsayın… Bu kez de kural değişmeyecek… Hatta tarih de vereyim, yılbaşının öncesinde de olabilir… En kötü ihtimalle bütçe görüşmeleri sonrasına kadar gerçekleşir… Çünkü cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısı 320 bine dayandı; yatıracak yer kalmadı… Partiler de seçim öncesi siyasi zemin kazanmak istiyor.”

Af kulis yasası Mafya hükümete