Seçim İştişare Toplantısı Yapıldı

TAKİP ET

Van'da 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi için Seçim İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Van'da bulunan tüm siyasi partilerin temsilcileri Seçim İstişare Toplantısına katılırken HDP ve Vatan Partisi ve İYİ Parti'nin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi için Van’da Seçim İştişare Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Tahir Paşa toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Van Valisi Murat Zorluoğu, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğ General Yavuz Özfidan, Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Ak Parti, CHP, MHP, HÜDAPAR, DEMOKRAT PARTİ, SAADET PARTİSİ, BBP temsilcileri katıldı.



‘’Tüm Risklere Karşı Tedbirlerimizi Alacağız’’

Toplantıda gazetecilere bilgiler veren Van Valisi Murat Zorluoğlu, ‘’24 Haziran 2018 tarihinde Türkiye geneli milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek. Bizler Valilik ve Güvenlik birimleri olarak yapılacak seçimin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi, halkımızın özgür iradesinin tam olarak sandığa yansıması için kanunların bize verdiği yetkiler ve sorumluluklar çerçevesinde çalışmalarımıza başladık. İnşallah el birliği ile birbirimize destek vererek iletişim halinde bu seçimlerin vatandaşın hür iradesinin sandığa yansıdığı seçimler olarak huzur ve güven içerisinde tamamlayacağız. Bu noktada bizler güvenlik anlamında her türlü riski dikkate alarak, bölgemizin bütün hassasiyetini değerlendirerek güvenlik önlemlerimizi alıyoruz. Bir kısım önlemlerimizi aldık şimdiden aldık. Gerek seçim öncesi gerek seçim zamanı ve sonrası olaşabilecek olumsuzluklara karşı bütün güvenlik tedbirlerini almayı planlıyoruz. Elimizdeki bütün imkan ve kabiliyetimizle ilimizde herhangi bir sorun yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’’ dedi



‘’Van’da 640 Bin Seçmen Var’’

Sadece güvenlik kuvvetleri tedbirleri değil aynı zamanda siyasi partilerimizin de bu noktada yapması gereken bazı çalışmaların olduğu da aşikar. Biz bu süreci 24 Haziran’a kadar hatta sonrasında da siyasi partilerimizle yakın bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütmek istiyoruz. Sizlerle sürekli irtibat halinde olarak bu süreci sonlandırmak istiyoruz. Bu seçimin Van’da hiçbir güvenlik olayı veya hadise olmadan tamamlanmasından yanayız. Seçmen sayımızda aşağı yukarı belli. Emniyet bölgesinde 413 bin, jandarma bölgesinde de 227 bin civarında seçmen var. 640 binin üzerindeki seçmenimizin her biri kendi hür iradesi ile hiçbir baskı altında kalmadan, haricen hiçbir olumlu ve olumsuz baskı altında olmadan seçim günü sandıkta oyunu kullanmasını sağlamak bizim görevimiz. V bu görevimiz içerisinde emniyet ve jandarmanın da görevleri var. Siyasi partilerimizin de sorumlulukları var. Az önce de söylediğimiz gibi inşallah huzur içerisinde bu seçimi gerçekleştireceğiz. Seçimlerin şimdiden ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Basın Mensuplarına verilen bilginin ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.