Sağlık üssü olacak Van'da doktor yok!

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve Eğitim Araştırma Hastanesinde çocuk göğüs doktoru olmadığı için bir vatandaş Kistik fibrozis hastalığı taşıyan çocuğunu Diyarbakır'a götürmek zorunda kaldı.

Yapılan devasa hastanelerle sağlık üssü olması beklenen Van’da doktor eksikliği mağduriyetlere neden oluyor. Çocuk Göğüs doktoru olmadığı için MHRS randevu sisteminden randevu alamayan bir vatandaş Kistik fibrozis hastalığı taşıyan çocuğunu Diyarbakır’a götürmek zorunda kaldı.

 

 

 

KİSTİK FİBROZİS NEDİR?

Kistik fibrozis (KF), doğumdan itibaren solunum sistemi, sindirim sistemi ve üreme sisteminin de yer alan mukus ve ter bezlerini etkileyen kalıtsal bir hastalıktır. Kistik Fibrozis özellikle, akciğerler, pankreas, karaciğer, bağırsaklar, sinüsler ve cinsel organların işlevini önemli derecede etkilemektedir.

 

 

AİLELER MAĞDUR OLUYOR

Kentte maddi imkanı yerinde olmayan vatandaşların çocukları için farklı illere gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaş, “Van’da çocuk göğüs doktoru bulunmuyor. İki çocuğumda kistik fibrozis tanısı bulunmakta. Genel olarak Bu durumda hastalanan Kistik fibrozis hastalıkları ve tanısı bulunan çocuklar ortada kalıyor. ”Sağlık durumu kötü olan bebekler ve Çocuklar doktor yokluğu nedeniyle il dışına sevkleri yapılmakta, birçok maddi ve manevi durumu iyi olmayan aileler mağdur olmak ile beraber birçok soruna da yol açmakta.

 

Dolayısıyla hasta yakınları hastalarını ya Ankara ya veya en yakın il olarak Diyarbakır’a götürmek zorunda kalıyorlar. Vatandaşlar çok ciddi problemler ile karşılaşıyor. Nedense;182 MHRS randevu siteminde, randevu alınmaktadır. İnternet üzerinden Diyarbakır Dicle üniversitesine telefon ile ulaşarak randevu oluşturdum. “Sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığından ricam olacak ki, Adı Büyükşehir olup ancak küçük olan Van ilimizin Sağlık alanında yükü büyük olup ta çevre illere de hizmet veren Hastaneye Doktor atması yapmasını ümit ediyorum. Bu anlamda Doktor sıkıntısını çözeceğini de umut ediyorum” dedi.

Hastane Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Van doktor Van haber Van Taraf Gazetesi