RUSYA PYD İÇİN TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYOR İDDİASI !

TAKİP ET

Rusya'nın öncülüğünde İran ve Türkiye'nin destekleri ve katılımıyla Suriye savaşının sonlandırılması amacıyla düzenlenen Astana görüşmelerinde PYD çıkmazı devam ediyor. Rusya PYD'nin görüşmelere kesinlikle katılması gerektiğini belirtirken Türkiye'nin tepkisi sürüyor. Putin'in bu konuda Türkiye'yi tehdit ederek konuya ikna etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Rusya PYD’yi Kazakistan'ın başkenti Astana'da yürütülen sürecine dahil etmeye kalkıyor Türkiye ise buna karşı çıkıyor. Rusya tarih boyunca yaptığı hatayı tekrar etmek üzere: Türkiye’yi tehdit ederek yanında tutmaya çalışıyor.



Türkiye’nin Rusya ile ilişkisi inişli çıkışlı. Son birkaç yıl içinde bu iniş çıkışların hızı da arttı. Soğuk Savaş sonrası yavaş yavaş gelişen ilişkiler, Suriye’deki iç savaşa kadar sorunsuzca büyüme yönündeydi. Suriye iç savaşı iki tarafın birbirine olan bakışını değiştirse de, taraflar bu ilişki biçimini yürütmeye çalıştı.





24 Kasım 2015 tarihinde Rus jetinin düşürülmesi ise ciddi bir krize neden oldu. Yaklaşık bir yıl boyunca gerilen ilişkiler, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Erdoğan’ın Rusya’ya yaptığı ziyaretten sonra rahatlamaya başladı. İki ülke Suriye’de başarılı bir işbirliği gerçekleştirdi. Fakat geldiğimiz noktada Rusya tarih boyunca yaptığı hatayı tekrar etmek üzere: Teşvik etmesi gerektiğini görmüyor; Türkiye’yi tehdit ederek yanında tutmaya çalışıyor.