Rize Ayder KYK yurdunda asansör 'kazası': İtfaiye ve ambulans sevk edildi

TAKİP ET

Rize'de KYK yurdunda bir asansörün "düştüğü" öne sürülüyor. Yurda ambulans sevk edilirken, öğrenciler tepki gösteriyor. soL'a konuşan bir öğrenci "daha sabah bakıma geldikleri asansör düştü" dedi.

Van Taraf Gazetesi -Rize'de KYK yurdunda bir asansörün "düştüğü" öne sürülüyor. Yurda ambulans sevk edilirken, öğrenciler tepki gösteriyor. soL'a konuşan bir öğrenci "daha sabah bakıma geldikleri asansör düştü" dedi.

 

 

Rize Ayder'de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda asansörün "düştüğü" belirtiliyor.

 

Yurt binasına itfaiye ve ambulans gönderilirken, asansörde kaç kişinin olduğu, yaralı olup olmadığına dair henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

 

Öğrenciler yurt önünde yaşananları protesto ediyor.

 

soL’a konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde okuyan bir öğrenci olayın haberini saat 23.00 sularında aldıklarını söyledi. Asansörde kaç kişi olduğuna dair bir bilgileri olmadığını belirten öğrenci "Olay yerine hemen ambulanslar geldi. Şu an itibariyle saat gece 24.00'ü geçti bahçede öğrenciler protesto ediyor yaşananları. Daha sabah bakıma geldikleri asansör akşam düştü” dedi.

 

'Yurt sallandı'

Bir başka öğrenci ise düştüğü belirtilen asansörün bir haftadır "halatları değişiyor" gerekçesiyle kullanım dışı olduğunu, asansörün bugün yeniden çalışmaya başladığını aktardı.

 

Öğrenci "Çok kötü düştü yurt titredi, yataklarımız sallandı" dedi.

 

Valiye protesto

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ın yurda geldiğini ve burada yaptığı konuşmada "sorumluları görevlerinden alacağını" söylediğini aktaran öğrenci "Sadece asansör değil yemek ve temizlik sorunları ile de ilgileneceğini söyledi" dedi. Öte yandan Valinin konuşması sırasında öğrenciler tarafından protesto edildiği öğrenildi.

 

'Bir kişiyi çıkardıklarını gördüm, ayağı yaralıydı'

soL'a konuşan bir başka öğrenci ise bir yaralının çıkarıldığını gördüğünü söyledi. Öğrenci şunları kaydetti:

 

"Asansörün düştüğü binada arkadaşım kalıyordu. Ben yan binadayım. Bir anda çığlık sesleri geldi. Biz de koştuk oraya. Hemen ambulans geldi zaten dakikalar içinde. 

 

Görevliler 'bir şey yok yaklaşmayın' falan dediler, bizi uzaklaştırdılar. 

 

Önce 'asansörde kimse yok' dediler. Ama sonra bir kişiyi çıkardıklarını gördüm. Ayağı yaralıydı. Bazıları ayağının kırıldığını söylüyor. Ben sadece bir kişiyi gördüm yaralı olarak. Asansörde kaç kişi vardı bilmiyorum. 

 

Sonra bir ambulans daha geldi. Ama yaralı olanı arka kapıdan kaçırır gibi çıkardılar, onu anlamadım. 

 

Asansörler sürekli bozuk. Mesela 2-3 asansör varsa zaten birisi sadece çalışır. O yüzden alışık gibiyiz. Bu düşen asansör her gün tamir ediliyor nerdeyse. Her gün birkaç öğrenci kalır burada. Her gün yurtta anons var, asansörler bakımda kullanmayalım falan diye. Kronik sorun bu."

 

KYK Genel Müdürü Erdoğan'ın akrabası

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü görevine 2019 yılında atanan Recep Ali Er AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın teyzesinin oğlu. Erdoğan, diğer teyze oğlu İbrahim Er’i Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atamıştı.

 

Zeren Ertaş'ın ölümünün üzerinden iki hafta geçmedi

Bundan henüz 10 gün önce, 25 Ekim’i 26 Ekim’e bağlayan gece Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş adlı öğrenci yaşamını yitirmişti. Ertaş’ın ölümünün ardından yurt genelinde üniversitelerde ve KYK yurtlarında öğrenciler "Ölmeye değil okumaya geldik" diyerek eylemler düzenlemişti. 

Rize yurt kız