Paris Katliamı ve gözaltılar protesto edildi

TAKİP ET

DBP'ye yönelik operasyon ve Paris Katliamı birçok kentte düzenlenen eylemlerle protesto edilerek, 'Kürtler katliamlara karşı susmadı bugün de susmayacak' denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik baskın ve gözaltı operasyonu ile Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik saldırıda 3 Kürdün katledilmesi birçok kentte yapılan eylemlerle protesto edildi. 

 

COLEMÊRG 

 

HDP Colemêrg ve Gever ilçe örgütleri, Demokratik Bölgeler Partisine (DBP) yönelik operasyonu ve Paris’teki katliamı protesto etti. Gever’de düzenlenen açıklamaya HDP Colemêrg Milletvekili Sait Dede, ÖHD, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Dede, Kürt halkına yönelik yüzyıllardan beri katliam politikalarının yürütüldüğünü dile getirerek, geçmişten bu yana yaşanan katliamlara dün Paris’te bir yenisinin daha eklendiğini vurguladı. Yapılan ırkçı saldırının organize bir şekilde yapılmış olduğunu belirten Dede, “Kürtlere karşı uluslararası güçler tarafından dünyanın her yerinde organize bir şekilde saldırılar yapılmaya devam ediyor. Bu saldırının şeffaf bir şekilde araştırılması ve olayın en ince ayrıntısında kadar ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Bu suçun arkasında her kim varsa derhal ortaya çıkarılması gerekiyor. Halkımızın da yaşanan saldırılar karşısında duyarlılık göstermeye ve demokratik tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz” dedi.

 

DBP’ye yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonlarına değinen Dede, yapılan baskınların tek gerekçesinin Kürtleri siyaset dışında bırakmak olduğunu söyledi. 

 

HDP Colemêrg İl Örgütü öncülüğünde yapılan açıklamada basın metnini HDP Colemêrg il Eşbaşkanı Lokman Özdemir okudu. Demokratik siyaset üzerinde her geçen gün baskıların gittikçe arttığını belirten Özdemir, siyasetin önünü kapatmak için yapılan saldırılara karşı direneceklerini ifade etti. 

 

Açıklama, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu.

 

WAN

 

Yaşanan katliama ilişkin Aryen Sanat Kültür Merkezi önünde açıklama yapıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı eylemde konuşan müzisyen Baran Sarı, Fransa hükümetine faillerin bulunması için çağrı yaptı. Karanlık güçlerin özgür halkların varlığını yok etmek istediğine değinen Sarı, “Bu saldırıyla bir kez daha anlaşılıyor ki, karanlık güçler Kürtlerin varlığını hedef alıyor. Kürtler, dili, kültürü ve renkleriyle dünyanın her yanında faşizme karşı mücadele ediyor. Biz, Kürt kültür kurumları olarak bu saldırıyı kınıyor, Fransa hükümetinin bu saldırının tüm detaylarını kamuoyu ile paylaşmasını istiyoruz. Bu katliama sessiz kalmak, katliamı onaylamak anlamına gelir” dedi. 

 

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. Eylemde katliamda yaşamını yitiren Mîr Perwer’in seslendirdiği bir şarkıyı okudu. Kaynak MA

Katliam fransa HDP dbp Kürt Eylemde