Özcan Kara: Taraftarımız biraz sabretsin

TAKİP ET

Vanspor FK As Başkanı Özcan Kara, Van'da bir internet televizyon kanalının canlı yayınına katılarak yapılan zorlu transfer süreci ve Vanspor hakkında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Vanspor FK As Başkanı Özcan Kara, kulübü eksi 13 milyon kasayla devir aldıklarını belirterek, takımın daha iyi olması için bu kentin tamamının bu takıma destek vermesi gerektiğini belirtti. Vanspor FK As Başkanı Özcan Kara, ilk olarak Vanspor’un TFF 2. Lig Kırmızı Grupta 4. ve 5. haftalarda oynadığı maçlara ilişkin; “ Adıyaman maçı Vanspor camiasına Vanspor kulübüne yakışan bir maç değildi.

 

1-1’lik bir beraberlikle sonuçlandı. 1 puan bizim için elbette kıymetlidir ve değerlidir ama biz Adıyaman maçına 3 puan parolasıyla çıkmıştık, iyi hazırlanmıştık. Adıyaman’a giderken otobüs yolculuğu ve takımın daha yeni transfer sürecini atlatması, birbirleriyle yeni oynaması takımın adaptasyon sorunu yaşamasına sebep oldu. Telafisini Zonguldak maçında yaptık Vanspor’a yakışır bir şekilde çıkıp 3-1’lik bir skorla maçı kazandık. Zonguldak maçında taraftarımız muazzamdı. Taraftarlarımızın her birine teşekkür ediyorum. Bu kulüp sıkıntılı bir süreçten geldi ve geçiyor, bazı şeylere bazı süreçlere sabretmek gerekiyor, bazı şeyleri beklemek gerekiyor. Başarı bir anda olmuyor bu başarıyı yakalamak için maali olarak kulübü hazır etmek gerekiyor. Bir takım içerisinde koordinasyon sağlamak gerekiyor, teknik heyetin takıma adaptasyon süreci oluyor. Futbolcuların kendi arasında adaptasyon süreci oluyor o yüzden bir takımın bir kulübün sezon başında yeni bir oluşumu beklemek yâda sabretmek bence taraftarın şanına yakışan bir durumdur.

 

"BİRAZ DAHA SABRETMEMİZ GEREKİYOR" Bizim taraftarlarımızda şanlı bir taraftardır. Taraftarımız ve kentimizin insanları duygusaldır, her an hiçbir başarısızlıkta tahammül edemiyorlar. Başarısızlığa sabredemiyorlar, çünkü bu kulübün başarılarla dolu süper lig oynamışlığı, bir geçmişi olduğu için taraftar sürekli bir başarı bekliyor. Biliyorsunuz ki Vanspor’da her yıl kongre sıkıntısı oluyor. Bir türlü köklü bir yapılanmaya gidemedi o yüzden bu süreçler takımın üzerinde ciddi etkiler yaratıyor. Transfer sürecinin bitimine 1 ay kala biz transfere başladık. Biz bu transferleri, bu takımı 1 ayda toparladık. Hiç kamp görmemiş futbolcularımız oldu. Bu takımın oturması için ya da teknik hocanın daha iyi takımı analiz etmesi için iyi bir başarı için biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Şükürler olsun ki geçen 5 haftada iyi bir puan aldığımızı düşünüyorum. Sonuç olarak 1 mağlubiyet, 2 beraberlik , 2’de galibiyetimiz var. Bu bizim için önemli bir sekiz puandır. İnşallah bundan sonraki süreçte daha iyi oluruz ben daha iyi olacağını düşünüyorum ama takımın daha iyi olması için bu kentin tamamının bu takıma destek vermesi gerekiyor.” Diye konuştu.

"DEVRE ARASI TRANSFERDE TEKRAR TEMASA GEÇERİZ" Transfer sürecinde yaşanan İrfan Akgün sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kara, “Ben zaten transfer sürecinin tamamında vardım, transfer komitesi başkanıydım. Bizzat bütün transferleri komite olarak tamamıyla bizi temsilen Osman hoca bütün futbolcularla görüştü. Bizde o sürecin tamamının içerisindeydik. Transfer süreci bizim için önemli bir süreçti Ankara’da aranmadık kimseyi bırakmadık. Keçiörengücü üzerinde baskı oluşturmaya çalıştık şartlar konusunda bir yere vardık. Osman hoca zaten söyledi futbolcu ilk zamanlar Van’a gelmeyi çok istiyordu. Muhtemeldir ki belki Van’ın uzak olması şartların ve imkânların daha zor olması münasebetiyle başka kulübü seçti. Gerçekten çok düzgün, karakterli ve duruşlu bir futbolcu kardeşimizdi bütün görüşmeleri çok şeffaf bir şekilde yürüttük. Kulübün üzerinde ciddi baskılar oluşturduk. İrfan Akgün ne yazık ki başka bir kulüpte inşallah devre arası transferde tekrar temasa geçeriz.” Şeklinde konuştu.

 

"TRANSFER SÜRECİNİ İYİ DEĞERLENDİRDİK" Transfer sürecinde yaşanan sorunlar ve zorlukları aktaran Vanspor FK As Başkanı Özcan Kara; “Transfer komitemizde; Teknik Direktörümüz Zeki hoca, yardımcısı Ogün hoca kulübün menajerlik görevini yürüten Osman hoca ve sportif direktörümüz Ali hoca vardı. Teknik anlamda bu kısımda bu arkadaşlarımız vardı. Futbol şube sorumlumuz yönetim kısmında da Ahmet Koyuncu, Genel Sekreterimiz İsmail Ayaz, Yönetim Kurulu Üyemiz Fatih Sarp ve Seracettin Ünlü. Biz böyle bir komite kurduk yönetim kurulumuzun kararıyla. Whatsapp grubu oluşturduk herkes kendi alanında önerdiği futbolcuyu gruba atarak futbolcuyla alakalı bilgilerini paylaştı. Daha sonra gruptaki arkadaşların tamamı alternatif olarak birkaç referans alıp en son olarak bilgileri benimle paylaşıyordu. Bende kulüp başkanımıza aktarıp mali işleri koordine edip transferleri bitiriyorduk. Bir ekip olarak çalıştık nihayetinde futbolcuları transfer etmeden önce tamamıyla görüntülü bir şekilde görüştüm. Tamamının ailesine Van’ı anlattık, Van’ın durumunu izah ettik. Bu hafta gol atan Muhammet Ali Doğan’la çok komik bir görüşmemiz oldu. Görüntülü konuşuyoruz kendisi Almanya’daydı başkanım dedi; Ailemle görüşüp size döneyim, dedim ki Muhammet öyle bir şey kabul etmiyorum telefonu kapatmayacaksın bağır dedim babanla görüş kapatmadan bana cevap ver dedim. O şekilde transferini bitirmiş olduk. Sonuç olarak transfer süreci hızlı bir şekilde ilerliyordu. Herkes biran önce iyi bir futbolcu kapmak istiyordu, zamanda kısıtlıydı. O yüzden biz o süreci iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum ve zaten takımımız gerçekten oturursa iyi bir takım olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

 

"EKSİ 13 MİLYON KASAYLA BİZ KULÜBÜ DEVİR ALDIK" Biz transfer sürecine başladığımızda eksi 13 milyon bir kasayla biz kulübü devir aldık. Herhangi bir bütçe, bütçe planlaması yok. 2 bir erteleme kongresiyle göreve geldik. Geldiğimiz süreçte bütçe planlaması yoktu. Hızlı bir şekilde yönetim kurulu oluşturduk ve hemen görevi devir aldık. O gün o saate biz kulübü devir almasak belki kulüp bugün kayyum yöntemiyle yönetiliyordu. Biz transfer sürecinde özellikle başta başkanımız olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerimizle teşekkür ediyoruz. Bizzat transferlerin tamamı başkanımız ve bizlerin emekleri ile burada. Başkanımız çok büyük bir fedakârlık yaptı. Her futbolcuların alacaklarıyla ilgili bütün kulüp başkanları ve siyasi güçler vs. ile görüşüp iletişim sağlandıktan sonra transferler gerçekleşti. Sol bekte oynayan Erkul Küçük’ü biz çok zorluklara Trabzon’dan aldık. Bu hafta gol atan Yaser’i çok zor imkânlarla Kırklareli’nden aldık. Yaser, Kırklareli ile anlaşma sürecindeydi otelde gece saat 4’te çıkarıp aldık. Çok zahmetli bir süreçten geçtik. Gerçekten başta emek veren Vanspor FK başkanımız diğer yönetim kurulu üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çok zorlu bir süreçle transfer yaptık. İnşallah bunun karşılığını sportif başarılar ile alırız.” Dedi. Son olarak As Başkan Özcan Kara, tüm Van halkına ve Vanspor camiasına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Havadis

Özcan Kara Van Spor Taraftar Van Van Taraf Gazetesi