ONLAR HASTALARIMIZ DEĞİL, BİZİM İÇİN ÖNEM TAŞIYAN MİSAFİRLERİMİZDİR...

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ek binası çalışanları tarafından 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hasta ve hasta yakınlarına çiçek dağıtıldı. Poliklinik Sorumlu Müdürü Süleyman Ayşin ve Hasta Hakları Koordinatörü Berrak Aytin Onlar Hasta olabilir ancak bizim için önem taşıyan birer saygın Misafirlerdir dediler.

Poliklinik Sorumlu Müdürü Süleyman Ayşin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaların kendileri için değerli olduğunu söyledi.

Ayşin, "Bu anlamda çok önemli olan hasta haklarınız, hasta hakları yönetmenliğinde yasallar ve kanunlar çerçevesinde güvence altına alınmıştır. Alınan bu kararlar çerçevesinde en güzel sağlık hizmetini siz değerli hastalara sunmak biz idarecilerin ve sağlık çalışanların asli görevlerindendir. Sizin için buradayız, sizler var oldukça bizim varlığımız vücuda gelecektir." dedi.

Hasta Hakları Koordinatörü Berrak Aytin de hasta hakları için sosyal faaliyetler yaptıklarını belirterek, "Hastanemize sağlık hizmeti almak için müracaat eden her hastamız, sağlık hizmetinden genel olarak faydalanma, bilgilenme ve sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirme ve saygınlık görme hakkına sahiptir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından hasta ve yakınlarına çiçek dağıtıldı.