O SES FİLO'DA BİR BAŞKA OLUYOR... FOTO GALERİ...

TAKİP ET

Van Edremit ilçesine bağlı Ş. J. Yrb. Yusuf Turgut Ortaokulu (FİLO) öğrencileri arasında müzik öğretmeni EsinTEKİN BARAN tarafından 'O SES FİLO' adlı projesi kapsamında ses yarışması düzenlendi.

Daha önce bir benzeri olmayan yarışmanın amacı sosyal etkinlikleri  daha etkin ve kapsamlı bir yere  getirerek hedef noktası oluşturmaktır. Bu hedeflerimiz mutlu bireyler, yetenekleri keşfetmek, akademik tempo ve sınavların baskısı altında yorulmuş çocuklarımızı daha etkin hale getirerek özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmektir. Bu yönüyle çocuklarımızın sahneye çıkması, kalabalık önünde müzik icra etmesi büyük bir adımdır. 

Yarışmamız sosyal etkinlikler kapsamında yapıldı. Projeyi hazırlayan Müzik Öğretmenimiz Esin TEKİN BARAN ve proje koordinatörlüğünü yapan Okul Psikolojik Danışmanları Merve KEMER ve Ayşegül YILDIRAN ile ön elemeler 147 öğrenci ile okulda yapıldı.  Yarı finale 5 ve 6. sınıflardan  12 öğrenci, 7 ve 8. sınıflardan  18 öğrenci katılmaya hak kazandı. Yarı finaller 09/01/2020  ve 10/01/2020 tarihlerinde Süphan Kültür Merkezinde yapılarak toplamda büyük finale 15 öğrenci katılmaya hak kazanmıştır. Yarışma jürimiz farklı okullardan gelen alanında uzman Tuğba YAŞAR,  Burak BARAN, Sertan YAŞAR adlı müzik öğretmenlerinden oluşmuştur.

Büyük final yarıyıl tatilinden sonra 2. Dönem yapılacak ve ilk  üçe ödüller verilecektir. Daha önce okulumuzda benzeri etkinlikler yapılmış, veli ve öğrenciler arasında büyük ilgi görmüştür. Söz konusu etkinliğimizde hedefimize ulaşırsak yarışmamızı Van`da okullar arasında daha sonrasında iller arasında düzenlemeyi planlıyoruz. 

Son olarak böyle bir faaliyetin basın tarafından ilgi görmüş olması ve faaliyetimizi sayfalarınıza taşımış olmanız öğrencilerimizde büyük bir heyecan yaratmıştır. Böylece eğitim eksik kalan bu yönü diğer okullarımıza da cesaret ve yol gösteren  bir proje olmuştur. Desteklerini esirgemeyen okul idaremize, öğretmenlerimize  ve velilerimize de sonsuz teşekkür ederiz. ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR, BİZ DE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ…