O Aşiretin mensubu öyle bir konuştu yer yerinden oynadı...

TAKİP ET

Ak Parti genel Başkan yardımcısı Numan kurtulmuş'un Van Programında istenilmeyen sorunlar yaşanmıştı. Ve O Aşiretin mensubu güvenlik ve Polis eşliğinde edilen iddialar doğrultusunda dışarı atılmak istenilmişti. İşte neler oldu neler yaşandı hepsine cevap O Aşiretin mensubu www.vantarafgazetesi.net konuştu....

Ak Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu'nun toplantıdan dışarıya altilmak istenen Gevdan aşiret mensubu konuştu 

Van’da geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katılımıyla düzenlenen STK başkanları, kanaat önderleri toplantısında iddialara göre İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nun konuşmasına izin vermeyerek salondan kovmaya çalıştığı Gevdan aşiret mensubu Burhan Işık Van Taraf Gazetesine açıklamalarda bulundu. 

“AK Parti Van’da bitmiş, sebebi ise Türkmenoğlu’dur”


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Van’da katıldığı toplantıda konuşmasına izin verilmeyen Gevdan Aşiretinden kanaat önderi Burhan Işık, AK Parti’nin Van’da bittiğini sebebinin ise İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu olduğunu söyledi. 

 

“Reis’imi de, partimi de çok seviyorum”
  Toplantıda konuşmasına izin verilmediği iddia edilen Kanaat Önderi Burhan Işık, 2014-2019 yılları arasında AK Parti Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığını söyledi. “Bugüne kadar partimle beraberim” diyen Işık, iddialarını şöyle sıraladı:
  “Partim için çalışıyorum. Reis’imi de, partimi de çok seviyorum. Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un katılımıyla hafta sonu bir toplantı oldu. Toplantı bir hafta önce Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı tarafından mesaj yoluyla bütün Van'a bildirildi. Toplantıya kanaat önderleri, STK'lar ve eski ilçe ve belediye başkanları davetliydi. Bundan dolayı biz de katıldık” 

  “Salondan atılmamı istedi” 
  2016 yılında iki sefer kanaat önderi olarak Cumhurbaşkanlığı tarafından külliyeye davet edildiğini söyleyen Kanaat Önderi Işık, “Kanaat önderi olduğum için bütün toplantılara girme hakkım var ve toplantıya girdim. İl Başkanı Sayın Kayhan Türkmenoğlu'nun düzenlemiş olduğu programda, her masaya kendi adamlarını yerleştirmişler. Söz hakkı verilirken her sefer adamlarına söz verdi, başka kimseye söz hakkı verilmedi. Ben orada elimi kaldırdım. Bana söz hakkı verilmedi. Necdet Takva son olarak konuşma yaptı. Onun elinden mikrofonu aldım ve Sayın Bakanım dedim. Kanaat önderi olarak benim konuşma hakkım var dedim. Orada mikrofonun sesini kesti. Güvenlik güçlerine seslendi. ‘Bunu dışarı atın, bu davetsiz misafirdir.’ Polisler geldi. Beni orada almak istediler. Biraz münakaşa oldu. Oradan Sayın Bakanım devreye girdi. Bırakmadı. Numan Bey kendisi devreye girdi, müdahale etti. Polisler beni almadı” ifadelerini kullandı.

  “HDP'nin ve CHP'nin ekmeğine yağ sürüyor”
  AK Parti’nin Van’da bittiğini ve sebebinin ise İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu olduğunu söyleyen Işın, şöyle devam etti:
  “Van'da neler olmuş? Biz 6 milletvekili alırken neden bire düştük? Şu anda Van'da sıfırdayız. Bitmenin de tek sebebi Sayın İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'dur. Kayhan Türkmenoğlu'nun Van'da yaptığı çalışma budur. Açık ve net söylüyorum. HDP'nin ve CHP'nin ekmeğine yağ sürüyor. AK Parti'de çalışanlar, AK Parti'de görev yapanlar, AK Parti'ye canını verenler, mesela ben Burhan Işık olarak 2014 yılında kafama silah sıktılar, ‘Erdoğan'ı sen mi kurtaracaksın?’ Dediler. Evet. Buna rağmen Kayhan Türkmenoğlu bizi dışladı. Beraber çalıştığımız il başkanları, ilçe başkanları vesaire görev alanların hepsini dışlamış. Ego yapmış. Kimi FETÖ'yle, kimi PKK'yla, kimi ihaleciyle, kimi rüşvetle bütün arkadaşlarımızı dışlamış. Şu anda partiye git, bir Allah'ın kulu yok, Kimse oraya gitmiyor.”

  “Üye yapılanlar mahkemeye gidiyor”
   Üye yapılanların mahkemeye gittiğini iddia eden Işık, “Üye sayısı diyor. Üye sayıları da zaten hepsi mahkemelik oldu. Binlerce vatandaş gidip bizim aleyhimize şikayet etmiş. ‘Bizi zoraki üye yapmışlar.’ Bu sadece onun çalışmasıdır. İl teşkilatının çalışmasıdır. Bir ekip kurmuş kendine. Allah sonlarını hayır etsin. Ama AK Parti olarak şimdiki duruma göre biz Van'da sıfırız” ifadelerini kullandı. 

  “Reise zarar vereceğini ummuyordum”
  “Kayhan Türkmenoğlu benim çok samimi arkadaşımdı” diyen Işık, şöyle devam etti:
  “Daha önce de il başkanı olması için biz Ankara'da ev kurduk. İl başkanı olsun diye, çok şükür il başkanı oldu ama bunu yapacağına, bu hareketi yapacağına hiç inanmıyorduk. Şok olduk. Gelir gelmez bütün AK Parti'ye gönül veren insanların hepsini dışladı. Hedefi nedir bilmiyoruz? Neyin peşindedir onu da bilmiyoruz. Açık söylüyorum Kayhan Türkmenoğlu hırsız değil, ihaleci de değil. Van'da tanınmış bir ailenin çocuğudur. Ama üyesi yok. Aşireti yok. Bir esnaftır. Esnaf olarak biliniyor. Onun artık ne yapacağını bilmiyoruz. Kayhan Beyin böyle işler yapmaması lazım. Kayhan Beyin paraya ihtiyacı yok, pula ihtiyacı yok. Hayır bakan da olsa ihtiyacı yok. Van'da tanınmış büyük bir iş insanı. Ama gelip de bu kadar reise zarar vereceğini ummuyordum.”

  “Beni 56 saat gözaltına aldırdı”
  Kayhan Türkmenoğlu tarafından 56 saat gözaltına aldırıldığını da iddia eden Kanaat Önderi Işık, “Bir kanaat önderinin konuşmasını kesmek ne demek? Külliyeye davet edilen insanım. Külliye'de Cumhurbaşkanımın huzurunda konuşan insanım. Ben bu partiye can vermişim, bedel vermişim. Daha da vermeye devam edeceğim. 6-7 Ekim olaylarını gördüm ve yaşadım. Merkezin içinde teröristlerin cirit attığı günleri ben yaşadım. Biz her yeri güllük gülistanlık ettik. Hacıbekir Mahallesine biz panzerlerle giremiyorduk. O zaman Kayhan Türkmenoğlu neredeydi? Yüzde 40’lardaydık. Şimdi yüzde 10’lardayız. Bunu Allah kabul etmez. Vicdan azabı çekiyoruz. Sesimizi duyan varsa müdahale etsin” şeklinde konuştu. 

Van Taraf Gazetesi Haber Merkezi

Van Taraf Gazetesi Van Haber 

Ak Parti Kovuldu Numan kurtulmuş Kayhan Türkmenoğlu Burhan Işık toplantı Van Van Taraf Gazetesi