Neslihan KOCA Yazdı: DOĞUDA KADIN OLMAK...!!!

TAKİP ET

Gazetemizin yeni yazarı olan Sevgili Neslihan Koca Van Taraf Gazetesi Ailesi bünyesi adı altından bundan sonra her hafta gündeme dair konularla siz değerli okuyucularımızla bir araya gelecek. Sayın Koca'nın yenı yazışı şöyle...

DOĞUDA KADIN OLMAK

 

         KADIN!!

 NEYDİ KADIN!?..

Benim için; mucizedir!..Varoluştur! (Hz.) Adem'in, Havvasi'dır... Dünya ya, gelişimizin sebebidir..

  Neydi Kadın!?..

Emek? Cefa? Sefa? Kimi zaman,fedakârlık..Özveri ve melektir! Çoğu zaman..Aslında her zaman!..

  Neydi Kadın!?.

Ana? Nefes? Çocuktur?!. Kızdır!.Duadır!?. Sağırdır,sabırdır,şükürdür!.. Cennet ve cehennem ateşidir! Kimine göre!..

 Neydi Kadın!?.

Çorak topraklarda,isyan!..

Bağrı yanıktır!..Türküdür! Ağıttır! zulümdür! haykırışıdır gözleri!...Yürek yakan nameleri!..

Gözü yaşlıdır!.Kor ateşte, siperdir yaralı yüreği!.. Suskundur! Belki, kim bilir!..İçinde , kıyametler koparken,acı bir gülümsemedir!..Zorba bir zalimliğin,surete,acı ama tatlı maskeleri ,vardır, kadının!.. Öyle gözleri dolu,kalbi kırık, boğazı düğümlü..Umuttur!..Hayaldir!..Amaçtır ve yine etik olmadan, “araç” olmuştur!..Hırpalamıştır, hırpalanmıştır!.. Ama susturulmuş, gözden çıkarılmıştır, çoktan,daha doğmadan!..Zordur kadın olmak!.. O'na;(kadin'a) Neden? Diye hiç sorulmamıştır!..Yüzlerine hiç bakılmamış,insan yerine konulmamıştır!.. Hep dinlenilip,fakat hiç anlaşılamamış,anlatamamış,üstelik hor görülmüş dür!..Yalnız bırakılmıştır...Öyle sahipsiz,öyle muhacir,öyle yaralı... Çaresizlik, kaderi olmuştur!.. İnsani hiçbir tarafı, kalmamıştır,ne yazık ki!..Pes etmek,istemiş, ölmek istemiş, geride bıraktığı veya bırakacağı canları,cananları aklına gelince vazgeçmiştir!..

 Umutsuzca,onursuzca,yargısız infaz edilmiştir, defalarca!. Ama aniden,tekrar hayata bağlanmıştır!..Allah’ın verdiği canı,Allah alacaktır!..Küllerinden doğmak gibi!..

Asla! Pes etmek yok!.......

Peki; Erkeği, kim doğurdu!??. Hani; egosu tavan yapmış,arada had bildirme,susturma,bencillik,acımasızlık!.. Ha! Bu arada,derler ya:”Kadının, sırtından, sopayı,

Karnından sılayı,eksik etme!!!..” Nedir bu sizce!??.. Nasihat mi? Atasözü mü? Hakimiyet mi? Özgürlük mü?..Hayır!!! Tabiki hayır!..Asla kabul edilemez!!..

Pardon!?..

Erkeğe, sormak gerek!?..

“ Sen,kimsin!?

“Nerden dünyaya, geldin!??

Seni, Rabbimiz dışında, var olma ve büyüme-gelişme, daha açık belirtmek adına, Sen,bir “cenin" iken; Seni,büyüten, kalbinde,ruhunda,bedeninde acılarla, sancılarla taşıyan, 9 ay değil, bir ömür, mutluluğda,hastalıkta-sağlıkta,iyi günde-kötü günde,sonsuza dek,kim taşıdı ve besledi,severek,inanarak,güvenerek!..

Yine soruyorum!??

İnatla,korkmadan,utanmadan,vicdanım gayet rahat bir şekilde,bağırarak, hatta,susarak,bastırarak, içinden, sadece “Rabbine"yalvararak,duaya sığınmış, inanmış, bir şekilde ,kaderine de razı gelmiş, bir çaresiz kul, bir günahkâr kul olarak,.. (tabi sadece senin gözünde!..)

Soruyorum!? (Hani;elinin hamuruyla,erkek karışma, diyen zihniyet!??.)..

Seni,kim sevdi!?..

Saydı, sahte olmadan,ihanet,etmeden,sadakat ile kim sevdi,kadın dışında!??..

Cevap:”!!!!????????

Açık değilmi?!!..

Neden susuyorsun!??..

“ Evet “ demen ,seni kötü biri,yapmaz !!!

En basiti; “insan"yapar!!

Eğer istersen,seversen,anlarsan!..

Zor değildi ki!.. Anneni düşün,bacını, kız kardeşini, eşini,sevgilini,arkadaşını, kızını, ev arkadaşını  düşün!...Hiç mi hayatına, anlam katmadılar,yüklemediler, hiçmi yeri yoktu!..Mutlu olup,bazen onlarla ,bazen de acını paylaşıp, sarılarak, acınıza ağlamadınız!???..

 Ama eklemek isterim; bütün erkeklere ,değil kızgınlığım ve kırgınlığım!..

Ama gibi,dost,abla gibi;”Babalar ve erkekler" de vardır elbet!..

Saygı ve sevgiyle eğilmek isterim,önlerinde!

Bu hareket ,beni ,kötü biri yapar mı ki!??

Ben ,tüm kalbim ve aklımla cevap veriyorum!...

Asla ! Yapmaz !..Beni ,asıl bu empati yaklaşımı, beni “insan"yapar !..

Bak!!

Ben cevap verdim!..

Vicdanen, rahatım!!

Sende söyle, dök içini!...

Kadın’ı aşağılamadan, rencide etmeden ,ötekileştirmeden, lâkap takmadan, diyebilir misin!? Ki;

“Ben Adamım ve insanım!”...

   Öyle babalar gördüm ki;eşleri hayattayken bile,kendi çocuklarına, anne şefkatiyle baktıklarını!..

“insanlar "tarafından tenkit edildiklerini,egemen "erkek" davetlerinde ,alay konusu yaptıklarını, kısaca;Kadın ‘a, yapılan hakaretleri,  erkek-erkeğe, yaptıklarını, b3n çok gördüm!!!

Ne yazık ki şahit oldum!..

Adamın mahcup bakışları, kalp kırıkları ve çaresizlik ,gözyaşları düğümlenirken boğazında ,kimse acımamış, anlamamıştı!..

Şimdi; her cinsiyete soruyorum!???

“Kadın gibi Adam,adam gibi erkek yok mudur ??..Her kadın gibi,her erkek de eziliyordur!..

Ve en az ,kadın gibi  adamdır!...

 Doğuda kadın olmak demiştim ?..

Yazın, batı illerinden,doğuya tatil için gelen, “kadın Ve erkekler” vardır.. Ama sadece,gezmek,görmek, isteyenlerden çok, dalga gecmek için, “yobaz ve mahalle baskısı altında, sokak ağzıyla konuşan kesimlerde “Kadınlar, nasıl yaşıyor, kabul ediyor,hatta onursuzca belki,ama dimdik ayakta durarak,bütün baskılara, şerefi namusu ve alın teri için,karnı aç, üşüyen evlatları, için, dik düşünce  ve duruşla, yılmadan, afra-tafra yapmadan,içinden gelerek,çalışan, üreten, öğreten, eğiten,hizmet eden,evde ve dışarıda, tarlada ,bostanda,dağlarda, köyde, ilçede, kasabada ,mahallede,en ücra köşelerde hayat mücadelesi veren,umutlu,istikrarlı, bir gençlik, çocuk, hatta kadın ve adam yetiştiren, bir toplumun,devletin,milletin bekası için mücadele eden,nice cahiller ,yobazlar,laikler ve medeniyetler cemiyeti 0lmuştur ve olacaktır!..

 Nasıl;emek ve fedakârlık göstererek, başarılı bir gelecek vaat ettiklerini kimse duymadı, görmedi ve anlayamadı!..Örnek alsınlar ki; bir daha ön yargılı, vicdanı olmayan,tutum ve davranış sergilemesen,manevi olarak destek ve paylaşım yapmaları önem ve rica olunur!..

 Böylelikle anlayışlı, ve her şeye para ile bakmadan ,benimsemek ve sahiplenme ruhuyla birleşip ancak birer birey oluruz!..Biz ; bütünüz ve hiç kimse bizleri bölemez!..

“Ben,sen,o,biz,siz,onlar vs.” Olmadan, bu evren bir hiçtir!..

Güzelleştirmek, çirkinleştirmek bizim elimizde..

 Sonuç olarak;bu zalim zihniyeti belki değiştiremeyiz...Fakat,biz ve bizden sonra gelecekler ,elbet rotayı değiştirecekler!..Buna ,tüm Kalbim ve aklımla inanıyorum!..

Bunun içinde:temel şart; Eğitim!..Özellikle;Önce kadının, sonra herkesin okuması ve bilinçlenmesi gerek!..

Bizim tabiî ki ibadethaneye ihtiyacımız var!.. Fakat dünyanın, her köşesi itaat yeri olsun diye dizayn edilmiştir !.. Ama ,her yer eğitim alanı değildir..Maalesef ;eğitim, alanları ve ortamları eşit bir şekilde değil, herkesçe biliniyordur!..

Gelecek,umut vaat etmeli!..

Sonra batı,”medeni"  doğu, “yobaz" oluyor!...

Halbuki;”Medeniyet,doğudan doğmuştur, fakat batı, medeniyet şehri olmuştur!..”

Şimdi, demezler mi!! Hani medeniyet doğudan doğmuştu,? Neden batı medeni!???..

 

 

 

Van Taraf Gazetesi ve www.vantarafgazetesi.net bünyesinde bulunmak benim için onurdur..

Ve yazarlığımın ilk başlangıcıdır.

Siz, değerli Van Halkı ve Van Taraf Gazetesi Okuyucuları, severleri ile;

 Çok kıymetli olaylara objektif bakabilen, cesur, ilkeli ve en önemlisi insanları ve bütün canlıları, herkesimden sıkı takipçileriyle birlikte sevip sayan bu bünyede bulunmak beni onure etti..

 Kıymetli Abdulrahim bey’e (Van Taraf Gazetesi Sahibi ve Yayın Yönetmeni) sonsuz teşekkür eder, çocukluk hayalim olan bu inanılmaz mutluluğu bana ve size yaşatacağına inandığım için onure olduğumu ve kesinlikle iyi hizmetler ve objektif bakma penceresinde birlikte yol almaktan şeref ve onur duyarım..

Yazdıklarımdan, keyif alacağınıza, hemen hemen her yaşta, her aile bireyinin keyifle okuyacağını bilerek, kelimelerimi ona göre seçtiğimi belirtmek isterim. Bu coğrafya hepimizin ve biz birlikte varız.. Sevgi ve saygılarımla..