Ne Van'ı neden Vanspor'u bırakıp kaçmadı, mücadeleye etmeye devam ediyor.

TAKİP ET

VanSpor bir çok başkan değiştirdi. Bir sezonda kimileri maddi kimileri manevi olarak Van'ı ve Vanspor'u kaderine terk edip bırakırken, umutlar tam tükendiği yerde İstanbul'dan bir Vanlı Van'ın evladı Feyat Kıyak ben ölmedim VanSpor sahipsiz kalmaz dedi, çıkıp geldi.

Feyat Kıyak Kimdir....

Feyat kıyak 1981 Yılında vanın Edremit ilceşinde dünyaya geldi.

 

1992,1993 Yılları arasında vandan istanbula göç edip ticaret dünyasına atıldı.

 

İlk olarak inşaat sektöründe yer alan Feyat kıyak sonradan akaryakıt işleriyle ilgilendi ardından memleketi adına sağlıklı çalışmalarda yer alan Feyat kıyak Van kültür Evi Başkanı oldu (devam etmekte) Ardından İstanbul Esenyurt belediyesinde başkan danışmanlığını yaptı.

 

 

Van spor adına kulüp başkanlığına aday oldu. Sevilen ve saygı duyulan Feyat kıyak ilk aday oluşunda seçildi ve şu an van spor klüp Başkanlığı görevinde Tunacan petrol aş yönetim kurulu başkanlığını sürdürmekte.

 

 

İlkokul ve ortaokul lise dönemlerini Van’da geçiren Feyat kıyak Uluslararası vizyon Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldu.

Başkan Feyat Kıyak; Ailesini, çoluk çocuğunu, ticaretini, politika hayatını, dış ticaret ve sosyalliğini bırakıp kendini memleketi olan Van'a ve Vanspor'a adadı. Yeri geldi linç kampayları başladı, destek alamadı, maddi manevi çok zor şartlarla karşı karşıya kaldı ama yılmadı inandı ve elini değil bedenini taşın altına koyup mücadeleye devam etti. 

O sene bu sene sloganıyla kıyak Vanspor küme düşme potasından kurtarıp şampiyonluğa oynadı. Şans gülmedi tabi ama yinede her şey rağmen atılan iftira çamurlara rağmen inandı devam etti. Kıyak; zaman zaman adının siyasi işlerde yer alması konusunda hiç bir zaman taviz vermedi. Şuan VanSpor Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmekte, ve yapılması beklenen kongrede tekrar aday olacağını umuyoruz Van halkı olarak maddi ve manevi Başkan kıyak'ın arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz. Her zaman taraftarın yanında olan kendini büyütmeyen mütevazi tavırları ile çok kısa sürede Van halkının kalbinde taht kurdu.  Yolunuz bahtınız açık olsun.  Sizi tekrardan Vanspor FK Başkanı olarak görmek dileğiyle...

Van Taraf Gazetesi /Özel

Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ 

Vanspor Van Feyat Kıyak