Metoroloji art arda son dakika uyardı!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika uyarıları sonrası sefer iptalleri yaşandı. Doğu illerimizde dondurucu soğuk ve kar yağışı etkili olurken Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz için fırtınanın devam edeceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji, İstanbul'da bulutlu ve yer yer yağmurlu, İzmir ve Ankara'da ise soğuk ve bulutlu bir hava beklendiğini duyurdu. İşte il il hava durumu tahminleri...

eteoroloji Genel Müdürlüğü; Orta ve Doğu Akdeniz, Marmara ve Kuzey Ege için son dakika fırtına uyarısında bulunmuştu. MGM, rüzgarın zaman zaman saatte 100 km'yi bulabileceği bilgisini de paylaşmış ve vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı. 

 

 

MARMARA VE EGE'DE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarıları sonrası, Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada hattında planlanan 2 feribot seferi iptal edildi. 

 

 

Marmara'nın bir bölümü ile Ege'nin kuzeyinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabatepe ile Gökçeada arasındaki arabalı vapur seferlerinde aksamalar yaşanıyor.

Yarın Gökçeada ile Kabatepe arasında 07.00 ile Kabatepe ile Gökçeada arasında 09.00 saatlerindeki seferler iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ, diğer trafik hatlarındaki ulaşımın normal seyrettiğini bildirdi.  

FIRTINA ETKİSİNİ DEVAM ETTİRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ülkemiz geneline yönelik son dakika hava durumu ile fırtına ve kar yağışı uyarıları yapıldı. Ocak ayı ortası itibari ile yer yer yağışlı bir durumda Batı bölgeleri kuru soğuğa teslim olurken Doğu'da ise kar yağışı etkisini yoğun bir şekilde htiriyor. İstanbul'un yüksek kesimleri haricinde henüz şehir genelinde kar yağışının görülmemesi neticesinde düzenli olarak 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun yanıtı ve Meteoroloji'nin uyarıları takip ediliyor. Bugün beklediği hava durumu ve sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaşan MGM; Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz için fırtına uyarısında bulundu. Kurum, rüzgarın zaman zaman saatte 90 km'yi bulabileceği bilgisini de paylaştı ve muhtemel çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve ağaç devrilmesine karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Soğuk havanın etkili olduğu bu dönemlerde Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor.  

Haberimiz içinde, Havalar nasıl olacak?, Günlük hava durumu?, Haftalık hava durumu?, Hangi illerde okullar tatil edildi?, Kar ne zaman yağacak? gibi soruların cevaplarını bulabilir ve de 15 Ocak Çarşamba günü ve önümüzdeki 5 gün için İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz... 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Çanakkale, Antalya'nın doğusu, Muğla'nın Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris ilçeleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde yer yer doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Hatay çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile sabah ilk saatlerde Çanakkale çevrelerinin yer yer hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 6°C 

Parçalı ve çok bulutlu

Son dakika - Edirne hava durumu



İSTANBUL °C, 9°C

Çok bulutlu ve yer yer hafif yağmurlu 

Son dakika - İstanbul hava durumu

KIRKLARELİ °C, 6°C

Çok bulutlu ve kıyı kesimleri yer yer hafif yağmurlu 

Son dakika - Kırklareli hava durumu

KOCAELİ °C, 9°C

Çok bulutlu ve yer yer hafif yağmurlu

EGE

Parçal, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Muğla'nın Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinin yer yer hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 

Son dakika - Afyonkarahisar hava durumu

DENİZLİ °C, 11°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Denizli hava durumu

İZMİR °C, 11°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - İzmir hava durumu

MANİSA °C, 9°C

Parçalı bulutlu 

Son dakika - Manisa hava durumu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle hafif yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde hafif karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Hatay çevrelerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 13°C

Çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 

Son dakika - Adana hava durumu

ANTALYA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu hafif sağanak yağışlı 

Son dakika - Antalya hava durumu

HATAY °C, 10°C

Çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 

Son dakika - Hatay hava durumu

ISPARTA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Isparta hava durumu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney kesimlerinin hafif karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C

Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli 

Son dakika - Ankara hava durumu

ÇANKIRI °C, 7°C

Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli 

Son dakika - Çankırı hava durumu

ESKİŞEHİR °C, 2°C

Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli 

Son dakika - Eskişehir hava durumu

KONYA °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 

Son dakika - Konya hava durumu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Sinop ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 

Son dakika - Bolu hava durumu

DÜZCE °C, 9°C

Çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 

Son dakika - Düzce hava durumu

KASTAMONU °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesimleri hafif yağmurlu 

Son dakika - Kastamonu hava durumu

ZONGULDAK °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu 

Son dakika - Zonguldak hava durumu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 9°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu 

Son dakika - Amasya hava durumu

SAMSUN °C, 11°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif yağmurlu 

Son dakika - Samsun hava durumu

TOKAT °C, 10°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu 

Son dakika - Tokat hava durumu

TRABZON °C, 11°C

Parçalı yer yer çok bulutlu 

Son dakika - Trabzon hava durumu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney kesimlerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli 

Son dakika - Erzurum hava durumu

KARS °C, -5°C

Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli 

Son dakika - Kars hava durumu

MALATYA °C, 3°C

Çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 

Son dakika - Malatya hava durumu

VAN °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı 

Son dakika - Van hava durumu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle hafif yağmur ve sağanak, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 5°C

Çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak, yüksekleri hafif karla karışık yağmurlu 

Son dakika - Diyarbakır hava durumu

GAZİANTEP °C, 5°C

Çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak, yüksekleri hafif karla karışık yağmurlu 

Son dakika - Gaziantep hava durumu

SİİRT °C, 7°C

Çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak, yüksekleri hafif karla karışık yağmurlu 

Son dakika - Siirt hava durumu

ŞANLIURFA °C, 9°C

Çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı 

Son dakika - Şanlırfa hava durumu

KARAMAN, AKSARAY, NEVŞEHİR, NİĞDE, KAYSERİ VE KONYA'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI

Meteoroloji'den son dakika yapılan hava durumu açıklamasına göre yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Yağışların yağmur ve sağanak, Akdeniz'in yüksek kesimleri ile Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ve Konya'nın güney kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.  

İL İL HAVA DURUMU (17 OCAK-23 OCAK) 





VAN'DA HAYAT DONDU! HAVA SICAKLIĞI -20'NİN ALTINA DÜŞTÜ- VAN'DA OKULLAR TATİL Mİ

Van’ın Özalp ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor.

Özalp ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından dondurucu soğuklar hakim olmaya başladı.

Son dakika - Van hava durumu - Van'da okullar tatil mi?

Hava sıcaklığının eksi 20 derecenin altına düştüğü ilçede, dereler buz tutarken ağaçlar ise kırağı tutarak beyaza büründü. Hayatı olumsuz etkileyen dondurucu soğuklar, ortaya kartpostallık görüntüler de çıkardı. 

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçe için okulların tatil edildiğine yönelik açıklama henüz gelmedi.

İSTANBUL'UN KIŞI YENİ BAŞLIYOR

İstanbul'da beklenen kar ile ilgili de görüşlerini belirten Gökhan Abur, ''İstanbul'un kışı 15 Şubat - 15 Mart'tır. Kandilli Rasathanesi'nde görev yaptım oradaki kayıtlar da bunu doğruluyor dolasıyla İstanbul'un kışı yeni başlıyor her an hava soğuyabilir'' dedi. 

ADIYAMAN'DA KAR KALINLIĞI 6 METREYE KADAR ULAŞTI

Adıyaman İl Özel İdaresi ekipleri, Nemrut Dağı Milli Parkı’nda bulunan TV vericisine giden yolu 3 günlük zorlu mücadelenin sonunda açtı.

2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı Milli Park Alanı içerisinde bulunan TV vericisinin elektrik panosunda meydana gelen arızayı gidermek için Akedaş arıza ekipleri arızaya müdahale etmek istedi. 

Son dakika haberi - Adıyaman hava durumu

Hava sıcaklığının geceleri eksi 10 dereceye kadar düştüğü zirvede bir metreyi aşan kar kalınlığı, tipi nedeniyle yer yer 6 metreye ulaştı. Akedaş ekipleri arızaya müdahale etmesi için İl Özel İdare ekipleri yol açma çalışması başlattı. 

Mersin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçe için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi. 

TRABZON YAYLALARINDAKİ KAR MANZARALARI BÜYÜLEDİ - TABZON'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Trabzon’da özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. 

Son dakika haberi - Trabzon hava durumu

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren kar yağışı yüksek kesimler hayatı olumsuz etkilerken, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yayları ve dağlık yaşantılarıyla ön plana çıkan Trabzon’da kar yağışının ardından açan güneşle birlikte güzel görüntüler ortaya çıktı.



Kar kalınlığının yer yer 20 cm’ye ulaştığı yaylalar beyaz örtüsüyle eşsiz manzaralar oluşturdu. 

Son dakika haberi - Trabzon hava durumu

Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçesi için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi. 

BAYBURT'TA DERECELER -13'Ü GÖRDÜ - BAYBURT'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Bayburt’ta kar yağışının ardından soğuk hava etkisini artırdı.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede hava parçalı çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte iç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Son dakika - Bayburt hava durumu - Bayburt'ta okullar tatil mi?

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr batı ve kuzey batılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvete esecek.

Bayburt’ta gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere 9, Aydıntepe’de 9, Demirözü’nde 8, Kop Dağında 13 derece ölçüldü. 

Son dakika - Bayburt hava durumu - Bayburt'ta okullar tatil mi?

Bayburt’ta gece saatlerinde soğuk havanın etkisini artıracağı hafta sonu kar beklendiği kaydedildi.

Bayburt'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçesi için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi.

KARS'TA LEYLEKLER TERMAL SUYU MESKEN TUTTU - KARS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Kars'a bağlı Çerme köyü yakınlarında bulunan kaplıcadaki termal suyu mesken tutan leylekler, kentte hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye düşmesine rağmen sıcak suda yiyecek aramanın keyfini yaşıyor.

Kars hava durumu - Kars'ta okullar tatil mi?

Kars'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçe için okulların tatil edildiğine yönelik açıklama henüz gelmedi.

...BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

KAR YAĞIŞI SONRASI MERSİN'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI -  MERSİN'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kent genelinde kar yağışının devam ettiği bölgelerde yoğun çalışma yürütüldüğü bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ekipler, gelen ihbarlara hızlı bir şekilde müdahale ederek, yoğun kardan dolayı kapanan yolları açıyor, karda mahsur kalan vatandaşları ve hayvanları kurtarıyor.

Son dakika haberi - Mersin hava durumu

Ekipler, buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını da aynı titizlikle sürdürüyor. 

Mersin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir ilçe için okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama henüz gelmedi.