Meteorolojiden Van'ın kuzeydoğu ilçeleri için önemli uyarı!

TAKİP ET

Meteoroloji 16 Eylül 2023 tarihli hava tahmin raporunu yayımladı. Havanın Van'ın kuzeydoğu(Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp) ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu olması beklenirken yağış sonrası oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, Samsun, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri ile Ağrı’nın doğu, Van’ın kuzeydoğu ilçelerinin (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

DOĞU ANADOLU

 

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Ardahan çevreleri ile Ağrı'nın doğu, Van'ın kuzeydoğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

VAN °C, 24°C

 

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

ERZURUM °C, 25°C

 

Parçalı bulutlu

 

KARS °C, 23°C

 

Parçalı bulutlu

 

Van’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çiftçilere yeni destek!

Van’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çiftçilere yeni destek!

MALATYA °C, 30°C

 

Parçalı bulutlu

 

HAVA SICAKLIĞI

 

Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR

 

Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Hava yağış bölge doğu