180 Yeni Memur Alımı

TAKİP ET

Bakanlığa 3 farklı ilanla birlikte 180 yeni ve güncel memur alımı başvuruları alınacak. Kadrolu ve sözleşmeli kamu memur atama başvuru süreci ve tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte detaylar.

Dışişleri Bakanlığı tarafından 3 farklı ilanla birlikte yeni 180 kadroya personel alımı başvuruları alınacak. 180 kadrolu ve sözleşmeli memur alımları Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu, Aday Meslek Memurluğu ile Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanlıkları için olacak. İşte sürece dair tüm detayların yer aldığı ve İŞ İLANLARI KARİUER olarak hazırladığımız haberimiz.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı kontenjan dağılımı

75 Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu, 75 Aday Meslek Memurluğu, 30 Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanı olmak üzere 180 kadrolu ve sözleşmeli memur alımı yapılacak.

 

Kamu personel alımı branşlar bazında şartlar

Dışişleri Hukuk Uzmanı alımı için 24 İngilizce, 3 Almanca, 3 Fransızca alanında kadro var. Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanı alımına başvuracakların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşıması, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 45 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Aday Meslek Memurluğu alımı için Aday Meslek Memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 75 olarak açıklandı. GİH sınıfı 7. ve 9. derece kadrolara olacak. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşıması,  1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

 

Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya Sosyal bilimler alanında veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olması gerekiyor. 50 İngilizce, 15 Almanca, Fransızca, 2 Rusça, 2 Arapça, Farsça, 3 İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, 2 Çince, Japonca, 1 Yunanca için olacak. 

Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu alımı için Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 75 olarak açıklandı. GİH sınıfı 7 ve 9’uncu derece kadrolara olacak. Başvuru için 657 sayılı DMK ‘daki şartları taşımak, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. 50 İngilizce, 15 Almanca, Fransızca, 2 Rusça, 2 Arapça, Farsça, 3 İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, 2 Çince, Japonca, 1 Yunanca için olacak.

Kamu personel alımı başvuru süreci

Dışişleri Hukuk Uzmanı alımı için başvurular 7 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Kasım 2022 Cuma günü saat 18.00’de sona erecektir.

Aday Meslek Memurluğu alımı için başvurular 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 29 Temmuz 2022 Cuma günü saat 18.00’de sona erecektir.

Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu alımı için başvurular 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 12 Ağustos 2022 Cuma günü saat 18.00’de sona erecektir. İşte tüm başvuru kılavuzu:

Tıkla HEMEN İNCELE! https://isilanlarikariyer.com/d/file/disisleri-bakanligi-180-memur-alimi.pdf

Bakanlık Kadrolu sözleşmeli Personel alımı