Mehmet Koç Yazdı...

TAKİP ET

Gazetemizin yazarı olan Mehmet Koç gündeme dair ele aldığı önemli yazı...

MİLYONLARIN İRADESİ HEDEF OLAMAZ.

 

Dünya olarak zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde maalesef yine geçmişten hatırladığımız nahoş tablolarla ile tekrardan karşı karşıyayız. Demokrasinin böylesine murdar edildiği şu günlerde daha öncede üzerinde durduğum ötekileştirme politikalarının en üst safhada olduğu ve adaletin vasfını yitirdiği bir ülke durumuna gelmiş bulunuyoruz.

Anayasal hakların kişi ve kişilerce, böylesine kolay bir biçimde ihlal edilmesi maalesef meşru hale getirildi. Muhalefet olmanın, siyaset yapmanın illegalleştiği şu dönemde, anayasal çerçevede kurulmuş , düşünce özgürlüklerini savunan ve esas alan,Türkiye’nin en büyük 3. Siyasal partisine yapılan saldırıların artması, ülkemizde demokrasinin can çekiştiğinin kanıtıdır. Daha öncede yapılan böylesine aciz ve akıldan uzak saldırıların ne kadar karşılıksız ve basit olduğunu halk, iradesiyle ispat etmiştir. Milyonların partisi haline gelmiş HDP gibi Türkiye’nin 3. Siyasal partisini terörize etmek bununla tasnif etmek anayasal bir suçtur ve acizliktir.

Bunca sorunun sıkıntının arasında HDP’yi hedef göstererek asıl gündemi manipüle etmek ve görmemek ahmaklıktır. Buna karşın milli şuurun ispat ettirilmeye çalışılması da ayrı bir acizlik;

Düntwitterda açılan #MilliHesaplarBuradatagı, aciziyetin ve algının ne denli başarılı olduğunun ispatıdır. Milli olduklarından, ne kadar emin olmadıklarının ıspatı aslında, ülkemiz adeta işgalden kurtarılan bir toprağın bayraklarla donatılması gibi bayraklarla donatılması haline getirilmeye ve bayrağa saldırı varmış algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bayrak sevgisine bile ıspat arar hale getirildi bu halk. Bayrağa en büyük saygı onu siyasete alet etmemektir. Onu hatalarına ve aciziyetine perde etmemektir.

Havuz medyasının gayretli ve ısrarcı ve de onursuz çabalarıyla öyle bir algı yaratıldı ki, HDP partisi tamamen halkın nazarında terör odağı haline getirilmeye çalışıldı. İşlenen bu anayasal suçtan derhal geri adım atılmalıdır. Milyonların iradesini; ülkenin 4 bir yanını temsil eden, Türkiye’nin 3. Büyük partisi olan Halkların Demokratik Partisine tasnif edilen bu söylemler suçtur. Türkiye halkları bu suça alet olmamalıdır.

Öte yandan barışı inşa etmek tarih boyunca büyük bedellere neden olmuştur. Kısır döngü haline gelmiş, yalnızca kişilerin ve zamanın değiştiği bu zihniyet elbet bir gün yok olacaktır. HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ, terör örgütü değildir. Aksine bu vatan için en büyük fedakarlığı yapan ve yapacak olan partidir. Er yada geç halk bunun farkına varacaktır. Denizlerin, mahirlerin ve Yusufların farkına vardıkları gibi.