MEB 55.000 Yeni Kadro

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı 'MEB' bünyesinde yeni eğitim öğretim yılı için 60.000 TYP temizlik güvenlik personeli alımı için başvurular İŞKUR üzerinden başladı. Adaylar güvenlik alımlarının da gecikmemesini bekliyor. İşte detaylar.

81 ilde alınacak Güvenlik ve temizlik personeli...

MEB bünyesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 55.000 kadronun açıklanmasının hemen ardından Türkiye İş Kurumu İŞKUR’da TEMİZLİK PERSONELİ ve Güvenlik alımları için başvurular çoğu ilde başlamıştı. İŞ İLANLARI KARİYER olarak hep gündemde tuttuğumuz MEB personel alımları kendi bünyesinde olmasa da İŞKUR, TYP üzerinden başladı. Bir sonraki dönemde MEB kendi bünyesinde alması için gerekli mevzuat düzenlemeleri de yapılacaktır. Şimdi sıra GÜVENLİK GÖREVLİSİ alımlarında.

 

MEB güvenlik görevlisi alımları ne zaman?

Temizlik personeli kadrolarının TYP ile 5 Eylül’de öğretmenlerin seminer çalışmaları ile göreve başlayacak olması sürecinden hemen sonra da MEB güvenlik personeli alımları için de sürecin gecikmeden başlatılması bekleniyor. Bu kapsamda 12 Eylül’e yetişebilmesi ve okulların eğitim-öğretim sürecine başlamadan güvenlik personeli alımlarının da yapılması için önümüzdeki hafta başı itibarıyla da MEB Güvenlik Personeli alımlarının da başlamasını adaylar bekliyor.

 

 

Güvenlik görevlisi için de 55.000 kadro

Son eğitim-öğretim yılının istatistiklerine göre MEB bünyesinde resmi okul sayısı 53 binden fazla. Tüm okullar için de 60.000 temizlik personeli alımı yapıldı. Bu dönemde de okul sayısı kadar olmak üzere en az 55 bin güvenlik görevlisi alımı bekleniyor. MEB bünyesinde güvenlik alımları bekleyen adaylar için gerekli süreci ve tüm detayları İŞ İLANLARI KARİYER olarak takip etmekte ve gündemde tutmaktayız.

 

Milli Eğitim Bakanlığı güvenlik alımı şartları esnetilmeli

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde temizlik personeli alımlarında yer alan “9 ay şartı”, “kadro”, “TYP” sorunu güvenlik alımlarında da olmaması en büyük beklenti. TYP yönetmeliği değiştiği için “BELİRLİ BİR MESLEKTE ALIM YAPILAMIYOR”. Salgın, afet ve mücbir sebeplerle olmak üzere bu yılki atamalar TYP kapsamında MEB için yine geçici olarak yapılıyor. MEB’in kendi bünyesinde atama yapması ve her yıl TYP ile adayların zorluk çekmemesi en çok istenen talepler arasından.

Van Haber Van Taraf Gazetesi 

MEB Personel alımı Temizlik güvenlik Van Taraf Gazetesi Van