Lezgin Botan; Konuştu Halk akın etti...

TAKİP ET

HDP ve DBP İl Örgütleri nin Referandum çalışmaları kapsamında Özalp ve Saray’da düzenlediği halk buluşmaları mitinge dönüştü. Binlerce kişi hep bir ağızdan hayır dedi.








Halk buluşması için Özalp’a gelen aralarında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’ın da bulunduğu HDP ve DBP yöneticileri, ilçe girişinde binlerce kişi tarafından karşılandı.


İlçe merkezinde konvoyla halkı selamlayan heyet ardından HDP İlçe binası önünde toplantı. Burada kısa bir konuşma HDP Özalp İlçe Eş Başkanı Recep Ceylancı halka yoğun ilgisinden ötürü teşekkür ederek referandumda sandıkları doldurmaya çağırdı.


HDP Van il Eşbaşkanı Gülistan Orhan ise yaptığı konuşmada, tüm diktatörlüklerin anayasa değişikliği adı altında yapılan referandumlarla oluştuğunu kaydetti.  Orhan, “Kürtler Saddam, Esad gibi diktatörler gördü. Diktatörlüğü iyi bilir. Yeni bir diktatörlüğün gelmemesi için ‘Hayır’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.


Son olarak halka hitap eden HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’da,  “Yıllarca öldürdüler, katlettiler. Ama Kürt halkı halen dimdik ayakta ve zulme direniyor. Kusura bakmayın bizim dağıtacak makarnamız yok ama kutsal değerlerimiz var. Biz de makarna yerine demokrasiye, barışa, özgürlüğe, ahlaka sonsuz bağlılığımız var. Halkın iradesi olan seçilmişleri tutuklayarak, yerlerine kayyum atayarak bizleri durdurmak istiyorlar. Siyasileri cezaevlerine atıyor, onların yerine ise sokaklarımıza asker, polis, tank, panzer doldurarak bizlere demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar. Özalp halkı bu darbelere karşı 16 Nisan’da ‘Hayır’ı yükselterek asıl demokrasi dersini verecek” diye konuştu.
 
DBP-HDP Heyeti  ardından Saray İlçesine geçti. Burada seçim otobüsüyle halkı selamlayan Botan ve beraberindekiler ardından belediye iş merkezinin önünde durdu. Burada halkla halaylar çeken DBP-HDP heyeti son olarak esnaf ziyaretine çıktı.


1867 defa okundu.