Kurumları Derneği Temsilcileri Erzincan'da buluştu.

TAKİP ET

Özel Eğitim Kurumları Derneği tarafından Erzincan Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Konferans Salonunda '2023 vizyonunda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin yeri ve özel eğitim Türkiye buluşmaları' konulu sempozyum düzenlendi.



Moderatörlüğünü Özel Eğitim Kurumları Onursal Başkanı Ahmet Yılmaz’ın yaptığı sempozyuma;T BMM Başkanı Binali Yıldırım, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Valisi Ali Aslantaş, MEB. Müsteşar Yrd. Ferda Yıldırım. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Özel Kurumlar Daire Başkanı Hasan Öztürk, Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Seyfettin Toraman, MEB. Eğitim Politikaları Daire Başkanı Vedat Kuşgözoğlu, Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Yunus Kılıç, dernek yönetim kurulu üyeleri, sektörü temsil eden Özerkder Başkanı Faruk Sevindi ve 81 ilden dernek il temsilcileri ve üyeler katıldılar.
Dernek üyelerinin katılımı ile sektörün sorunlarının istişare edildiği toplantının akabinde Gazi Üniversitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rüya Özmen ve Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oytun Erbaş sunum yaptılar.

81 ilden gelen coşkulu sektör temsilcilerinin sabırsızlıkla beklediği program, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın salona girmesiyle başlarken, Özel Eğitim Kurumları Derneği Onursal Başkanı Ahmet Yılmaz’ın işitme engelli̇ oğlu Enes Mansur Yılmaz’ın “Duyurmak istiyorum” adlı şiir okudu.
Program, TBMM Başkanı Yıldırım’ın konuşmasıyla devam ederken, Yıldırım yaptığı konuşmada, özel eğitim sektörünün sorunlarını bildiğini, az imkanlarla çok işin başarıldığının farkında olduğunu, özel eğitim sektörünün yaptığı hizmetlerin devlet eliyle yapılması durumunda kat kat fazlaya mal olacağını, sektörün bugünkü durumundan daha ileri gitmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacağını dile getirdi.
Yıldırım, daha sonra Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Yunus Kılıç’ın taktim ettiği plaketi kabul etti. Program dernek yönetimi ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Sempozyuma van dan katılan Doğu Anadolu Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı ve Şehrivan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi müdürü Yusuf Ertaş ise yaptığı açıklamada programın çok verimli geçtiğini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti