Kurukcu yeniden başkan seçildi...

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanlığı kongresinde Mehmet Kurukcu yeniden il başkanı seçildi.

VanTarafGazetesi - Van merkezde bir düğün salonunda yapılan kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara Bitlis, Hakkari ve Ağrı İl Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda partililer katıldı.

VanTarafGazetesi-Kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Kurukcu, 2005 yılında SHP Erçek Belde başkanı olarak siyasete başladığını ve 2011 yılında Van depreminden 1 ay önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçerek siyaset hayatına devam ettiğini belirtti. Kurukcu CHP’de aldığı görevleri ifade ederek, “24 Haziran genel seçimler öncesi istifa edip Van 1. Sıra milletvekili adayı oldum ve en son 1 Kasımda alınan 7.000 oyumuzu ikiye katlayıp 14.000 oy aldık.” Dedi.

Van’ın sorunlarının çözülemediğini ve bunun için de bir çaba sarf edilmediğini söyleyen Kurukcu, “Van’ın sorunlarından vergi terkini ve kentsel dönüşüm, çevre yolu ve otogar derken iktidar partisinin Van üzerinde bir vaatleri var, tramvay ve metro yapmayı düşünüyorlar. Düşünün otogarı olmayan bir ile kalkıp ta tramvay ve metro sözü vermek ne kadar inandırıcı gelir. Takımımız 2. ligde stadyumumuz yok. Toki ve toki sorunları, imar ve yapı sorunları gibi. İşkur hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Her dönem işkur listeleri AKP tarafından hazırlanır, Valiliğe gönderilir, Valilik işkur müdürüne gönderir ve onaylanır. Benim CHP İl Başkanı olarak 4 yıl boyunca bir tane isim vermiş değilim zaten almazlar.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından divan kurulunun seçilmesi ve faaliyet raporlarının okunması ve oylanmasının ardından seçime geçildi. Tek liste halinde seçime giren CHP Van İl başkanı Mehmet Kurukcu tüm delegelerin oylarını alarak güven tazeledi.

Yeniden başkan seçilen Kurukcu herkese teşekkür etti.