Kürt kadınları 'Kurdistan Kadınlar Birliği'nde buluşacak

TAKİP ET

Birleşik Kürt Kadın Platformu'nun Federe Kurdistan Bölgesi'ndeki ziyaretleri devam ederken, Kürt kadınlarının bir çatı altında bir araya gelmesi amacıyla 'Kurdistan Kadınlar Birliği'nin oluşturulacağı belirtildi.

Birleşik Kürt Kadın Platformu üyelerinden oluşan heyetin Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki temasları devam ediyor. 11 Aralık’ta bölgeye giden heyet, ilk olarak Hewlêr’de kadın örgütleriyle bir araya geldi. Ardından Silêmanye’ye geçen heyetin ziyareti bugünde sürdü. Federe Kurdistan’daki bütün bileşenleri temsil eden Özgür Kadınlar Grubu ile görüşme gerçekleştirilirken, “Kurdistan Kadınlar Birliği”nin kurulacağı belirtildi.

 

Rojnews’e konuşan Partiya Azadiya Kurdistan (PAK) üyesi Ziynet Dinçer, Kurdistan’ın dört parçasında bulunan kadınların birliğinin önemli olduğunu belirterek, “Bu dönemde her dört parçada bulunan Kürt kadınlar için Kürdistan Kadınlar Birliği bir ihtiyaçtır. Çünkü, Kürt kadınları Kürtlerin kendi içindeki barışını sağlayabilir” diye belirtti. 

 

‘KADINLARIN ROLÜ ÖNEMLİ’

 

Kurdistan Komünist Partisi Politbürosu ve Özgür Kadın Grubu üyesi Hêja Şex Silêman da, birliğe değinerek, şunları söyledi: “Kurdistan’ın diğer parçalarıyla daha güçlü ve etkin ulusal meseleleri inşa edebilmek için bu birliği gerçekleştireceğiz. Dört parçada bulunan kadınların birliğe katılmaları, ulusal meselelerde Kürt halkının özgürlük ve bağımsızlığının elde edilmesinde önemli bir yere sahip.”

MA

Kürt Kadınlar Kürdistan buluşma