Kim Aday Oldu, DEM Partisi Ön Seçim Sonuçları Şöyle

TAKİP ET

DEM Partisi yapmış olduğu halk oylaması ön seçim çalışma ve sonuçları şöyle...

Van Taraf Gazetesi - Wan'da büyükşehir için dün yapılan ilk turda Neslihan Şedal en fazla oy alan kadın aday olmuştu. Bugün Mustafa Avcı ve Abdullah Zeydan için yapılan oylama sonuçları ise tüm ilçe oylarının toplanmasının ardından açıklanacak.

Van Taraf Gazetesi 

EDREMİT: Wan'ın Artemêt (Edremit) ilçesinde yapılan ikinci tur seçimlerinde Rabia Başak Koç ve Cemil Komi en fazla oy alan adaylar oldu.

İPEKYOLU: Seçmen sayısı en fazla olan ilçelerden biri olan Wan'ın İpekyolu ilçesinde yapılan ikinci tur oylamada Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ, en yüksek oyu alan adaylar oldu.

Van Başkale ilçesi yapılan seçimlerde Fevzi Caner 119 oy, M. Salih Özdemir 68 oy aldı. Kadın adaylar Şengül Polat 116, Gulistan Bozkurt 66 oyda kaldı. Seçim ikinci tura kaldı.

Wan’ın Ebex (Çaldıran) ilçesinde yapılan ilk tur oylamada Fettah Hasçelik en fazla oyu aldı. Kadın aday daha sonra belirlenecek.

Wan'ın Erdîş (Erciş) ilçesinde yapılan ikinci turda Güler Temel ve Baran Bilici en fazla oyu alan adaylar oldu.

Serav (Saray) ilçesinde yapılan seçimde Davut Acar 140, Nihat Yiğit 60 oy aldı. Acar, aldığı oyla 50+1’i geçerek kazandı. Kadın aday komisyon tarafından belirlenecek.

Wan'ın Tûşba ilçesinde yapılan ikinci tur seçimlerinde en fazla oyu Xanê Akkoş ve Ümit Keser aldı.

Wan'ın Westan (Gevaş) ilçesinde ikinci tur seçimleri yapıldı. Erkek aday adaylarının yarıştığı seçimde Bedrettin Dinçer en çok oyu alan isim oldu. Kadın aday, merkezi komisyon tarafından belirlenecek.

Wan'ın Şax (Çatak) ilçesinde seçim ikinci tura kalmıştı. İkinci tur öncesi Ali Osman Baran aday adaylığından çekildi. Seçimi bir diğer aday adayı Reşat Eraslan kazandı. Kadın aday, komisyon tarafından belirlenecek.

Gürpınar

Tahir Ertaş 107

Fesih Sönmez 57

Seçim 2. Tura kaldı...

Van Taraf Gazetesi

Haber Merkezi 

Edremit Saray Tuşba İpekyolu