Kılıçdaroğlu'ndan Gergerlioğlu'na çıplak arama mücadelesinde destek telefonu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu arayarak çıplak arama karşısındaki mücadelesine destek verdiğini belirtti.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini telefonla arayarak emniyette ve cezaevinde çıplak arama karşısındaki mücadelesine destek verdiğini açıkladı.

Görüşme ile ilgili CHP'den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu telefonla HDP Kocaeli Mv. Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu telefonla arayarak emniyette ve cezaevinde çıplak aramaya karşı vermiş olduğu mücadeleye destek verdiğini tekrar iletmiştir. Sayın Gergerlioğlu da emniyette ve cezaevinde çıplak aramaya karşı mücadeleye destek veren ve grup konuşmasında da konuyu net bir dille kınadığını ifade Sayın Kılıçdaroğlu'na ve ekibine teşekkürlerini iletmiştir.”

Gergerlioğlu da Twitter'dan bir açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini iletti. Gergerlioğlu, açıklamasında "Kamu vicdanı çıplak arama işkencesini yenecek, bu taciz örtülemez" dedi.