Kandaşoğlu, Van'ın esnaf ve tüccarı can çekişiyor! 

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu Kapıköy Sınır Kapısında Tır geçişleri olmadığı için Van esnafının ekonomik anlamda can çekiştiğini söyledi. 

Van Kapıköy Sınır Kapısı gibi ekonomik anlamda Van'a can suyu olacak değer varken, ithalat ve ihracat yapılmadığı için Van esnafıda olumsuz etkileniyor. Türkiye'de bulunan onlarca sınır kapısı ihracat ve ithalata açık ve 24 saat esaslı Tır geçişleri sağlanırken lobi eksikliği ve STKların sessizliği nedeniyle Kapıköy Sınır kapısı yarı zamanlı çalışarak Vana ekonomik anlamda bir şey kazandırmıyor. 

Yapılan haksızlıkla ilgili açıklamada bulunan iş insanı Zahir Kandaşoğlu, duruma biran önce çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi. Kandaşoğlu, "Van kapıköy sınır kapısında olan kısıtlamaların hiç biri diğer gümrük kapılarında yoktur! Turistik amaçlı gelenler dahil ne yazıkki burada doğru dürüst bir ticaret yok. Mesai esaslı çalışan Van Kapıköy gümrük kapısı, TIR geçişine ve bir çok ürünün ithalat/ İhracat’ına kapalı. Vanda esnaf, tüccar, turizmci aylardır can çekişiyor; artan maliyetlere karşı büyük sorunlar yaşıyor. Yüksek Enflasyon, Doğalgaz, Elektrik ve diğer maliyetler karşısında çaresizlik içerisinde…Bölgemizin can suyu hükmünde olan Kapıköy sınır kapının sorunu acil çözülmelidir" dedi.

Van Taraf Gazetesi Van Haber 

Zahir Kandaşoğlu esnaf tüccar sınır kapısı Van