JAPON PASAJI KADIN ESNAFLARI DERTLİ VALİLİKTEN YARDIM ELİ BEKLEMEKTEDİRLER...

TAKİP ET

Bilindiği üzere gün geçtikçe gelen zamlarla beraber Dolar'ın yükselmesiyle Japon Pasajında dikiş nakış yapan Kadınlar zor durumda.

Van-Haberler- Van Taraf-Van'ın Japon pasajın da dikiş nakış yapan kadınlar doların yükselmesıyle kumaş alamamaktadır. Kadınlar aldıkları kumaş'ın dolara endeksli olduğunu belirterek çaresiz bir şekilde yetkililerden yardım eli beklemekte olduklarını dile getirdiler.

Japon pasajı esnaflarından Behice Bektaş adlı esnaf ise işlerin düştüğünü gelen müşterilerini geri çevirdiğini dile getirerek şunları ifade etti.

Behice Bektaş Kadın esnaf aldıkları olarak kumaşları Dolar karşılığındaaldıkları için ve doların yükselmesiyle işlerinin durduğunu dile getirdi. Bu bağlamda bir an önce kadın esnaflara Valilik yada farklı devlet kurumları sahip çıkması konusunda çağrıda bulundu. Bektaş; Kadın esnaflar kendi ayakları üzerinde durmak amaçlı açmış oldukları iş yerleri ne yazıkki ekonomiksel anlamda düşüşte ve kepenk kapatmakta olduğunu dile getirerek yetkililerden destek çağrısında bulundu.



ÖZEL HABER: Abdulrahim YEŞİLAĞAÇ

van taraf gazetesi haber merkezi