İzmir'i sağanak vurdu! caddeler göle döndü, araçlar sulara gömüldü

TAKİP ET

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerin etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle caddeler göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Su baskınının yaşandığı Kemeraltı Çarşısı'nda esnaf suyu tahliye etmek için çareyi fırça ve süpürgelerde buldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM), İzmir için sağanak yağış uyarısında bulundu. Kentte sabah saatlerinde başlayan ve öğle vakitlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı.

 

 

 

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

Gün boyu devam eden sağanak bazı ilçelerde etkili oldu. Yağışlarla beraber cadde ve sokaklar göle döndü. Narlıdere bölgesinde bir caddeyi su bastı, araçlar suya gömüldü.

 

 

 

TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Tarihi Kemeraltı Çarşısı yağmura teslim oldu. Kemeraltı esnafı eşyalarını korumak için yoğun çaba sarf ederken, süpürge ve fırçalarla biriken suları tahliye etmeye çalıştı.

 

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ekipleri de su baskını yaşanan bölgelerde su tahliye çalışmalarına başladı.

 

 

 

ESNAF İSYAN ETTİ 

Çarşıda tuhafiyecilik yapan Hacı Hasan Dursun, sorunun çözümünü istediklerini belirtti.

 

Muhatap bulamadıklarını da kaydeden Dursun, "Hep yüzeysel çalışmalar yapılıyor. Sorunumuz çözülmüyor. Bu durumun halledilmesini istiyorum. En ufak bir yağmurda günümüz, işimiz bitiyor. Belediyeye sesleniyorum, kim yetkiliyse bu sorunun çözülmesini istiyorum" diye konuştu.

 

"HALİMİZ PERİŞAN"

Esnaf Uğur Yılmaz da yağış sonrası yaşanan su baskınları nedeniyle dükkanlarını kapatan arkadaşlarının olduğunu belirtti.

 

İş yerinde 14 kişinin çalıştığını anlatan Yılmaz, "Hepimiz eve gittikten sonra nasıl olacak? Halimiz bu yağmurda perişan. Yağmur sonrası bu sıkıntıyı her zaman yaşıyoruz. Çatıdan su akmalar, brandalar yetersiz kalıyor. Bazen zabıtalar brandaları takıyoruz diye bize kızıyor ama işimizi görüyor. Yapabilecek bir şeyimiz yok." dedi.

İzmir sel yağmur Esnaf araçlar isyan