İsrail'in saldırılarının odağındaki bölge: Beyt Hanun yanıyor!

TAKİP ET

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda, Beyt Hanun kenti odak noktası olmaya devam ediyor. Kente düzenlenen saldırılar İsrail'in Sderot kentinden görüntülendi. Saldırı sonucu bölgede yangın çıktığı kaydedildi. İşte yaşanan son gelişmeler...

İsrail askeri sayısının 78'e yükseldiğini duyurdu.

 

06.08: İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den tahliye edilen 130 Türk vatandaşı ve aile yakını, Mısır üzerinden İstanbul'a ulaştı.

 

03.59: İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde evleri ve binaları hedef alarak onlarca Filistinliyi öldürdü.

 

SU DEPOSUNU VURDU

01.54: İsrail ordusu, Refah kentinin doğusunda bulunan bir su deposunu bombaladı.

 

01.42: İsrail’in Gazze’deki kara operasyonunda sivillerin bölgeden ayrılabilmesi için yeteri kadar zaman vermesi gerektiğini dile getiren Beyaz Saray, İsrail ordusunun bugüne kadar sivilleri hedef alan saldırıları karşısında sessiz kaldı.

 

00.15: İsrail saldırıları sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'ne getirildi.

 

 

 

23.52: Filistin Kızılayı, internet ve iletişim hizmetlerinin tamamen durmasının ardından Gazze'deki ekibiyle irtibatının kesildiğini ve hayatlarından endişe duyulduğunu açıkladı.

 

23.33: İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zehra kentindeki Adalet Sarayı binasını bombayla patlattı.

 

23.22: Hamas, İsrail'in, silahlı Filistinlilerin, 7 Ekim'de Gazze Şeridi yakınlarındaki Yahudi yerleşim birimlerine saldırdığı sırada kadınlara tecavüz ettiği yönündeki iddialarını yalanlandı.

 

23.21: Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "katliam" şeklinde niteledi, hayatını kaybeden sivil sayısının açıklanandan çok daha yüksek olabileceğini söyledi.

İsrail Gazze Hamas çocuk Filistin Van Taraf Gazetesi