İran'da askeri törene silahlı saldırı!

TAKİP ET

İran'ın Ahvaz kentinde yapılan askeri geçit törenin silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 24 kişinin öldüğü, 53 kişinin yaralandığı bildirildi. Huzistan Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin arasında bir muhabir de yer alıyor. Ahvaz'daki terör saldırısının sorumluluğunu İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı ve ülkede yaşayan Arap kökenlilerden oluşan Al Ahvaziye örgütü üstlendi. İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif bu örgütün Suudi Arabistan'dan beslendiğini belirtti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, askeri geçit törenine düzenlenen saldırıdan ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu belirtti.

İran devlet televizyonu, Ahvaz kentinde yapılan bir askeri geçit törenine silahlı kişilerce saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran devlet televizyonunun haberine göre, geçit törenindeki askerlere ve locada oturan üst düzey askeri yetkililere silahlı bir grup tarafından ateş açıldı. İran devlet televizyonu muhabiri, saldırının geçit törenin başında meydana geldiğini olay sonrası törenin dağıldığını söyledi.

Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre saldırıda ölen ve yaralananların olduğu belirtildi. İran medyası saldırıda en az 24 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığı bildirildi, sayının daha da artmasından korkuluyor.

Asri Cunub Dergisi'nde çalışan Yunus Purhulu adındaki gazetecinin de saldırıda öldüğü açıklandı.

İran'da canlı yayınlanan görüntülerde geçiş töreni sırasında silah seslerinin duyulmasıyla askerlerin kaçıştığı anlar kameralara yansıdı.



İran, 1980-88 yılları arasında Irak'la yapılan savaşın başlangıç haftasını Kutsal Savunma Haftası olarak kutluyor ve bu etkinlikler kapsamında birçok şehirde askeri törenler düzenleniyor.