İpekyolu'nda Belediye Meclisi Eylül ayı mutat toplantısı

TAKİP ET

İpekyolu Belediye Meclisi Eylül ayı mutat toplantısı, Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasının kınanmasıyla başladı.

VanTarafGazetesi - İpekyolu Belediyesi Meclisi Eylül ayı toplantısı İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan’ın konuşmasıyla başladı. Açılış ve yoklama yapılmasının ardından konuşan Eş Başkan Yacan,“Biliyorsunuz; Van, Mardin ve DiyarbakırBüyükşehir Belediyelerimize kayyum atandı. Daha önce de denenmiş ve hiçbir sorunu çözmemiş uygulamalarla karşı karşıyayız. Bizler halkın seçimlerde ortaya koyduğu irade ile buradayız. En demokratik, en evrensel hak olan; ‘seçme ve seçilme hakkının’ neticesi sonucunda bulunduğumuz görevlere geldik. Dolaysıyla, bu uygulamaları demokrasiye karşı bir darbe olarak değerlendiriyoruz ve kınıyoruz. Bu yönlü her darbenin, her girişimin karşısında olacağımızı, görevden uzaklaştırılan arkadaşlarımızın yanında olacağımızı buradan belirtmek istiyoruz.  15 Temmuz 2016’da biz parti olarak nasıl ki seçilmiş bir iradeye yönelik darbeye karşı tutum almışsak, yine seçilmiş bir iradeye yönelik yapılan bu darbeye karşı herkesi dayanışmaya ve birlikte olmaya çağırıyorum.”  diye konuştu.

 

Yacan’ın konuşmasının ardından gündem dışı söz alan İpekyolu Belediyesi HDP Grup Eş Sözcüsü Murat Öner, 19 Ağustos 2019’un  Türkiye Cumhuriyeti tarihine bir siyasi darbe olarak geçeceğini söyledi. Halkın oylarıyla seçilen ve halkın iradesini temsil eden belediye eş başkanlarının hukukta hiçbir karşılığı olmayan göstermelik gerekçelerle görevden uzaklaştırıldığını ifade eden Öner, “ Demokrasiyi boğan iktidarın kurumsal bir hale getirmek istediği rejimin önündeki en büyük engel partimizdir. Bu yüzden HDP belediyeleri AKP’nin saldırılarına uğramıştır. Müfettişlerin adeta kamp kurduğu belediyelerimizde iddia edildiği şekilde tek bir yolsuzluk dosyasına rastlanmamıştır. Kayyum atamalarına iktidarın gösterdiği gerekçelerden biri de eş başkanlık kurumumuzdur. Partimizin bedeller ödeyerek kazandığı ve hayata geçirdiği eş başkanlık kurumunun hedef alınmasının en büyük nedeni erkeği baz alan erkek egemen zihniyetidir. Kayyumlar belediyeleri halktan izole etmiş, halkı tehlikeli görmüş ve belediyelerin kamusal hizmetlerini güvenlik duvarlarının içine hapsetmiştir. Bu kayyum saldırılarını en sert şekilde kınıyor ve kayyum uygulamalarını kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. Üç büyükşehir belediye eş başkanımız göreve iade edilene kadar haklı ve meşru mücadelemizden geri adım atmayacağız.” Dedi.