İPEKYOLU İLÇESİ OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

TAKİP ET

Yaklaşan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde, İçişleri Bakanlığı'nın ülke genelindeki hassasiyet çerçevesinde verdiği talimatlar doğrultusunda, Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu başkanlığındaki 'İpekyolu İlçesi Okul Güvenliği Toplantısı', Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, diğer mülki ve idari amirler, muhtarlar ve okul müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’ndaki toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kıyasettin Kırekin, İpekyolu Kaymakamı Sayın Cemil Öztürk ve Van Valisi Sayın Murat Zorluoğlu’nun konuşmalarıyla başladı.

Öğrencilerimizin daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için alınan önlemlerin anlatıldığı konuşmalarda, başta okul müdürleri olmak üzere tüm yetkili birimlere gerekli uyarılar yapıldı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, her türlü kötü alışkanlık ve davranışlardan uzak tutulabilmesi, servis ve kantin işletmeciliği gibi sağlık ve can güvenliği içeren hassas konularda okul yönetimlerinin tüm gayret ve dikkatleriyle çalışması gerekliliği vurgulandı.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar, okullardaki ihtiyaç, talep ve önlemler konusundaki görüşlerini iletirken, başta Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm ilgili amirler gerekli notları alarak, çözümleri konusunda çalışmalar yapılacağı, gerekli önlemlerin alınacağı ve takipçisi olunacağını belirttiler.