İpekyolu Belediye Meclisi 'Kayyımlara Hayır' Dedi

TAKİP ET

İpekyolu Belediye Meclisi, Eş Başkanlar Şehsade Kurt ve Azim Yacan'ın gözaltına alınmasının ardından belediye meclis toplantısını yaparak gözaltıları ve kayyım atamalarını kınadı.


İpekyolu Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen Kasım ayı meclis toplantısına İl Eş Başkanı Ökkeş Kawa, HDP Van Milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı ve HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Bahattin Karaman katıldı.

ÖNER : ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK

Toplantıda ilk olarak söz alan Belediye Meclis Eş Sözcüsü Murat Öner, “Bu duruma karşı bir an önce dur demeliyiz. Partimize yönelik baskılar artıyor. Kürtlere yönelik ‘Siz seçerseniz, biz görevden alırız’ mantığıyla yaklaşılıyor. Kendi belediye kanunlarını bile uyguluyorlar. 5393 sayılı belediye kanunu ihlal edilmiştir ve açıkça suç işlenmiştir. Atanan kayyumlar tamamen siyasidir. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Belediyemizi sonuna kadar sahipleneceğiz. Zamanında bizi haksız yere soruşturmalarla cezaevine atanlar bugün Silivri cezaevinde, adalet bir gün herkese lazım olacak.” Diye konuştu.

SARISAÇ : HAK TALEPLERİ SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONLARIYLA BASTIRILMAK İSTENİYOR

Ardından mecliste bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ise şunları söyledi : “Yabancısı olduğumuz bir pratik değil. Ülkemizde siyasi soykırımla hak talepleri ve mücadelesi yok edilmeye çalışılmaktadır. Hangi partiden olursa olsun, temel meselemiz şu. Bir hukuksuz sistem var. HDP’ye kayyım atarsak ülkenin diğer kesimleri sanki mutlu oluyorlarmış gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Eş Başkanlarımız bu ilin iradesidir, bu meclis bu halkın iradesidir ve bir milyon insandır. Bizler 4 duvardan oluşan bir belediye mücadelesi vermiyoruz. Bizler bir demokrasi ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Var ise eş başkanlarımız hakkında bir iddia ortaya koyun diyoruz ama bunu yapamıyorlar, çünkü böyle bir şey yok. Amaç halkın iradesini kırmaktır. Halkı baskı yoluyla yok etmek istiyorlar. Bu ülkede artık herkes elini vicdanına koysun.”

Konuşmaların ardından meclis toplantısı sona erdi.