İnsan Hakları Derneği Van Şubesi'nin Başkanı Belli Oldu

TAKİP ET

İnsan Hakları Derneği (İHD) 10. Olağan kongresi yapıldı. OHAL'ın altında yapılan kongrede yaşanan hak ihlallerine dikkat çekilerek, hak ihlallerin son bulması için iktidarın derhal OHAL'ı kaldırılması çağrısı yapıldı. Kongrede en fazla hak ihlallerin Kürt illerinde yaşandığına dikkat çekilerek, Kürtlere de birlik çağrış yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) 10. Olağan kongresi yapıldı. OHAL’ın altında yapılan kongrede yaşanan hak ihlallerine dikkat çekilerek, hak ihlallerin son bulması için iktidarın derhal OHAL’ı kaldırılması çağrısı yapıldı. Kongrede en fazla hak ihlallerin Kürt illerinde yaşandığına dikkat çekilerek, Kürtlere de birlik çağrış yapıldı.



İHD Van Şubesinin Olağan kongresi KESK Şubeler Platformu toplantı salonunda yapıldı. Kongreye aralarında HDP, DBP, PAK gibi siyasi partiler ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Divan oluşumundan sonra ilk olarak mali ve faaliyet raporları okundu. Raporların okunup oylanmasından sonra katılımcılar söz alarak görüşlerini dile getirdi. Kongrede görev sürelerince yaşanan hak ihlallerini rakamlarla açıklayan İHD Van Şube başkanı Murat Melet, OHAL altında kongreye gittiklerini belirterek, baskılardan dolayı insanların artık kongreye bile katılmaktan çekindiğini dile getirdi. Melet, “Bizim İktidardan beklentimiz birincisi savaşı durdurmak. Biz artık Kürdistan’da Ortadoğu’da savaş istemiyoruz. İkincisi demokrasi gün gün yükselsin. Üçüncüsü İnsan hakları tanınsın ve herkesin insan haklarına saygı gösterilsin” diye konuştu. Melet, Kürt sorunun çözümü için İmralı ile görüşmelerin tekrar başlatılması çağrısında da bulunuldu.

‘Dünya yaşananlara sesiz kalmamalıdır’

Kongrede konuşan PAK yöneticisi Hüsamettin Acar ise, 24 Haziran’da bir seçim yapıldığına dikkat çekerek, Kürtlerin bu kongrede birlik olamadıklarını dile getirdi. 40 yıldır Kürt halkının haklarının ayaklar altına alındığını kaydetti. Acar, “Bu tür toplantı ve kongrelerin birliktelik için bir adım olması temenni ediyorum. Kürt halkının insanı talepleri ayaklar altına alınıyor. Dünyada buna sesizdir. Bundan sonra temel istediğimiz. Dünyanın buna sesiz kalmamasıdır” dedi.



Son olarak söz alan ve ömrünün büyük bölümünü İhsan hakları Mücadelesine adayan Şevket Akdemir, ise kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek, zor süreçlerde dayanışma çağrısında bulundu. Önemli olan görevi olmadan bireylerin mücadele etmesi gerektiğini de vurgulayan Akdemir, seçilen yönetime başarı dileklerinde bulundu.



Konuşmalardan sonra tek listeyle gidilen seçimlerde Murat melet tekrar İHD Şube Başkanlığına seçildi.