HEDEP Van'da başvuru sürecini başlattı: İşte başvuru süresi ve şartları

TAKİP ET

Yerel seçimler için aday adaylık başvurularını almaya başladıklarını belirten HEDEP Van İl komisyonu, başvuru şartları ve yasal süreçleri açıkladı.

Van Taraf Gazetesi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van İl Örgütü, yerel seçimlere ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Aday kabul komisyonu üyesi Gülşen Kurt, 31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimler demokrasi ve yerinden yönetim mücadelesi için büyük bir dönüşümü başlatacağı gibi, aynı zamanda kayyuma, tekçi anlayışa, otoriter rejime karşı da bir toplumsal mücadele alanı olduğunu kaydetti. AKP-MHP ittifakı yaşanacak bir seçim yenilgisinin başkanlık sistemini, dolayısıyla rejimi tartışmalı hale getireceğini çok iyi biliyor ve seçime ‘beka’ sorunu olarak bakıldığını da belirten Kurt, “Halbuki, Tüm toplumu kendinden olanlar ve olmayanlar diye kutuplaştıran , Ayrımcılık üzerinden toplumsal farklılıkları, hatta komşuları bile karşı karşıya getirerek insanları birbirine düşmanlaştıran bu kutuplaştırmanın ve kışkırtıcılığın karşısında mücadeleyi yükseltmek esas hedefimizdir” dedi.

 

‘Kayyım gasptır’

Anayasa Mahkemesi üzerinde yaşanan tartışmalara da dikkat çeken Kurt şu tespitlere dikkat çekti:

 

Anayasa ve yasalar fiilen askıya alınarak mahkemelerin Saray’ın emir kulu haline geldiği bu dönemde derinleşen ekonomik krizin emekçiler ve kadınlar üzerinde yarattığı etkiler ülke tarihinde görülmemiş düzeye ulaşmıştır. İşsizlik ve yoksulluk büyürken, İsraf ve yolsuzluk had safhaya ulaşmıştır. Kayyım uygulamaları ile seçimlerde kazanamadığı belediyelere el koyan iktidar, halkın iradesini gasp etti. KHK’ler yoluyla belediyeleri tamamen vesayet altına aldı. Demokratik sistemin en temel kurumları olması gereken yerel yönetimleri tek adam rejiminin taşra teşkilatına dönüştürdü. Kayyım gasptır! Bu iktidar halkın iradesini gasp ederek seçimle kazanılan belediyelere kararnamelerle el koydu. Belediye eş başkanı, yüzlerce belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi ve sayısı binleri aşan parti il ve ilçe teşkilatlarında çalışan parti yöneticisi, üyesi tutuklandı. Kayyımların ilk işi Kürtçe, Süryanice, Ermenice, Arapça, tabelaları kaldırmak oldu. Kürt halkının tarihine ait olan sanat eserleri, Kürtlerin toplumsal, kültürel ve siyasal hafızası yok edilmeye çalışıldı. Tüm baskı ve imha politikalarına rağmen belediyecilik deneyimimizde, demokratik, ekolojik ve kadın eksenli belediyecilik anlayışımız toplumsallaşırken, çalışmalarımızı kendi öz gücümüzle, halkla birlikte yapacağız.”

 

Eşbaşkanlık devam edecek

Bütün belediyelerde Eşbaşkanlık uygulamasına devam edeceklerini de dile getiren Kurt, “Bugün itibari ile başlatacağımız başvuru takvimi 10 Aralık tarihinde sona erecektir” diye konuştu. Kurt, başvuru şartları ve süreci şu maddelerle özetledi: 

 

* Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarasını gösterir şekilde)

 

 

* Diploma fotokopisi (e-devlet üzerinden de alınabilir).

 

* Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi aslı (adliyelerden veya e-Devlet üzerinden alınabilir). Aday olmaya engel mahkumiyeti olanlar Kesinleştirilmiş Memnu Hakların İadesi belgesinin aslını ekleyecektir. Kesinleşmiş her dava için ayrı ayrı belge eklenmelidir.

 

* Askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-devlet üzerinden alınacak).

 

* Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi

 

* Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olan aday adayları ‘Engelli Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Rapor’ fotokopisi

 

* Aday Adaylığı Başvuru Formu ve Öz Geçmiş

 

* İki adet fotoğraf

 

* Bağış dekontu

 

Yukarıda sıralanan belgelerin eksiksiz bir biçimde hazırlanarak 2 nüsha olarak il komisyonuna teslim edilmesi gerekir.”


Van Taraf Gazetesi 

HEDEP Belediye Başkan Aday adayı Kayyım Van Başvuru