HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ÖZALP'TA HALK İLE BULUŞTU

TAKİP ET

Özalp ve Saray'da yapılacak aday tanıtım programı için ilçelere hareket eden HDP'liler Özalp İlçe girişinde binlerce kişi tarafından karşılandı.

Ardından Saray’a hareket eden HDP’li heyet, burada düzenlenen aday tanıtım etkinliğine katıldı.

Saray’da düzenlenen programa HDP Van Milletvekili adayları Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Tayyip Temel, Mukaddes Karakoç, Asuman Yılmazer ile HDP-DBP İlçe örgütleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından söz alan Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, Saray halkının daha önce olduğu gibi 24 Haziran’da AKP’ye en güçlü yanıtı vereceğini söyledi.

HDP Van Milletvekili adayları Saray’ın ardından Özalp İlçesinde tanıtıldı. Binlerce kişinin katıldığı tanıtım programında söz alan milletvekili adayı Tayyip Temel, konuşmasına Ahmed Arif’in 33 kurşun şiirini okuyarak başladı.

33 Kurşun katliamının Özalp’ta işlendiğini hatırlatan Temel, “Peki o günden bugüne bir şey değişti mi? Hayır değişmedi… Dün Sefo Deresi, bugün Roboski katliamı. İşte tüm bunları göz önünde bulundurarak sandığa gidelim. Sandıkta oy kullanırken yapılan zulümleri unutmayalım. Gün birlik olma günüdür ve hep birlikte barış dolu bir dünyaya yürüyeceğiz” diye konuştu.

HDP’li heyet, programın ardından ilçe de esnaf ziyaretinde bulunarak halkla bir araya geldi.