HDP 'li Kava'dan Sert Tepki...

TAKİP ET

VATSO'nun 7 Haziran'da sosyal medya üzerinde yapacağı Dünya Kahvaltı Günü'ne HDP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş kava'dan tepki geldi.

Van Ticaret Odası (VATSO) Başkanı Necdet Takva’nın 7 Haziran’da yapılacak olan ‘Dünya Kahvaltı Günü’nü, sosyal medya üzerinde paylaşmalarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Eş Başkanı Ökkeş Kava tepki gösterdi.

(Kovid-19) korona virüs sürecinde herkesin evinde aç olduğu bu süreçte sosyal medya üzerinde yapılan Van kahvaltının siyasi bir şovun olduğunu söyleyen Ökkeş Kava, “Açlık nedir bilmeyenler, karınlarını tıka basa dolduracaklar ve bunun videosunu sosyal medyada paylaşacaklar” dedi.


Dünyayı saran Korona virüs nedeniyle, hayatı felç ettiğini söyleyen Kava, “İnsanların korku, panik yaşadığı, yüz binlerce insanın öldüğü bu süreçte sosyal medya üzerinde Van kahvaltısının fotoğraflarını paylaşmaları siyasi şovdur.AKP ve düşüncesiz bekçileri korona sürecinde halkın sağlık, ekonomik, psikolojik durumundan ziyade bu süreçte nasıl siyasi bir şov yapacaklarının peşinde” dedi.

Halkların Demokratik Partisinin bütün yardımlarının engellendiğine değinen Kava, AKP’nin halkı bu süreçte kendi kaderine terk ettiğini söyledi. Kava, “ Sosyal medya üzerinde yaptıkları şov gerçeği yansıtmıyor. Halka yardım yapılmadığı apaçık ortada. VATSO ve Necdet Takva bu süreçte insanlar evinde açken onlar tıka basa yemek yiyecekler. Kravatlarını gevşeterek sosyal medya üzerinde yedikleri yemekleri paylaşacaklar. Taziye gibi toplumsal ve dayanışma faaliyetlerin durdurulduğu, insanların evinde aç kaldığı bu süreçte onlardan başka bir şey beklenemez. Onların derdi Van’ın kahvaltısını tanıtmak değil. Siyasi çıkardır. Yoksa onca insanı sosyal medya üzerinde toplamalarının başka bir açıklaması olamaz” diye konuştu.