HDP'li İmir: Batman'da kolluk kuvvetinin adının geçtiği kaç tecavüz suçu var?

TAKİP ET

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Batman'da 15 yaşında bir çocuğun aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 27 kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı. İmir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e, "Batman'da ve bölge illerinde polis, jandarma, asker ve korucuların doğrudan ya da dolaylı olarak adının geçtiği kaç istismar ve tecavüz suçu vardır?" diye sordu.

 HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde, Batman Gercüş'te 15 yaşındaki bir çocuğa tecavüz iddialarını gündeme getirdi. İmir, olaya ilişkin soruşturmada 27 erkeğin isminin geçtiği, ancak soruşturma dosyasında sadece 11 erkeğin adının eklendiği iddiası için "Dosyada ismi geçen 27 kişiden kaçı tutuklu, tutuklular ve şüpheliler arasında kaç kolluk görevlisi var?" diye sordu. 

'MUSA ORHAN'A CEZA VERİLMEMESİ, İSTİSMAR VAKALARINI ARTTIRIYOR'



İmir, Batman'da ağustos ayında uzman çavuş Musa Orhan'ın, İpek Er'i istismar edip alıkoyması ve Er'in intiharına sebep olmasının ardından tutuksuz yargılandığını ve "bazı devlet yetkililerinin  neredeyse destekleyici söylemlerde bulunduğunu "hatırlattı. İmir, Bakan Gül'e "İstismar vakalarının devam etmesi Musa Orhan'ın davasının cezasızlıkla sonuçlanmasının sonucu değil midir?" sorusunu yöneltti. 

İmir'in, soru önergesindeki diğer sorular şu şekilde:

- Batman ilinin Gercüş ilçesinde işlenen istismar suçuna ilişkin başlatılan soruşturmadaki gelişmeler nelerdir?

- 15 yaşında çocuğun ilk iki gebeliği nerede sonlandırılmıştır? Hastanede sonlandırılmış ise çocuk istismarı neden ilgililere bildirilmemiştir? 

- Soruşturma ne zamandan beri devam etmektedir? Soruşturmaya gizlilik kararı konulmasının nedeni nedir? 

- Batman ili başta olmak üzere bölge illerinde polis, jandarma, asker ve korucuların doğrudan ya da dolaylı olarak adının geçtiği kaç istismar ve tecavüz suçu vardır.