HDP'DEN BİR SÜRPRİZ ADAY ADAYI DAHA...

TAKİP ET

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 31 Mart 2019 da yapılacak olan Belediye Başkan Adaylığı için başvuru tarihleri 20 Kasım-5 Aralık olarak açıklanmıştı. Başvuru tarihlerinin açıklanmasıyla aday adayları da işlemlerini tamamlamak için HDP'nin yolunu tuttu.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) yolunu tutan Sabahattin Tuncil Van Büyüyk Şehir Belediye Başkan a. Adayı olarak başvurdu.

Başkan A. Adayı Sabahattin Tuncil ise kısa bir açıklama yaparak şunları dile getirdi.

Ve... O Konuşması....

Değerli hemşehrilerim, halkımıza ve memleketimize hizmet için Van Büyükşehir Belediye eş başkanlığına aday adaylığı için başvurmuş bulunmaktayım. Aday adaylığımın memleketimiz ve halkımız  için hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

Değerli hemşehrilerim,

HDP belediyeciliği olarak kadim  Urartunun başkenti, medeniyetin beşiği Vanımızı salt Türkiye'nin değil, dünya ölçeğinde  modern bir kent haline getirmek için yola çıkıyoruz.Bu kapsamda Van ile ilgili yapacağım çalışmaları gelecek günlerde detaylı olarak halkımıza açıklayacağım. Şimdilik ise şu şunlar söylemek istiyorum:

Değerli hemşehrilerim,

Vanımızın deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak, kentin estetiğini, ekolojisini, dokusunu koruyarak, hak eksenli bir dönüşümü gerçekleştirerek modern bir kent inşa edip, Van'a uzun vadeli bir kent planı yapacağız. Ayrıca Van kentini; tarımda, hayvancılıkta sanayide, inanç/tarih/kültür turiziminde, sanatta, sınır ticaretinde gastronomide, lojistikte, tekstilde, dijital teknolojiden yazılım üreten bir çekim merkezi haline getirerek, gençlerimize iş bulmak en büyük hedefimiz olacak.

Değerli hemşehrilerim; Van Gölü ve su havzalarının kirlenmesini önlemek, kentin ekonomisinden kentleşmeye, işsizlikten sosyal beşeri sorunlarını çözmek için fenni ve dini bilimlerde eğitim yapan çok dilli bir vakıf üniversitesi kurarak, kentimizin bölgemizin sorunlara bilimsel çözümler üretecek, ezilenlerin, kadınların, gençlerin sesi olup, dili ve kültürü ile Van’a bir kimlik kazandırıp, kayyumlarla gasp edilen halkın iradesini tekrar halkla vereceğiz.

Değerli hemşehrilerim; tekrardan aday adaylığımızın memleketimize hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım.

 

Başkan A. Adayı Sabahattin Tuncil Öz Geçmişi...

1983 yılında Van’da doğdum. Bilgi ÜniversitesiTelevizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünden Sosyal Medya ve Demokrasi adlı belgeselim ile birincilik ve yüksek onur dereceleri ile mezun oldum. 2012-2013 yılları arasında CNN Türk’te Rıdvan Akar ile Hayatın Tanığı adlı Haber/Belgesel programında; Diyarbakır Cezaevi, Diyarbakır’ın Çocukları, Maraş Katliamı, Sivas Katliamı, 6-7 Eylül Olayları, Karayıl 1993, Hrant Dink, 16 Mart Katliamı, Taksim, Hayata Dönüş Operasyonu, 9 Mart Cuntası, Faili Meçhuller, Kanlı Pazar, Darbenin Kadınları, 15-16 Haziran İşçi Direnişleri, Sivas Kampı’nın Mağdurları ve Gezi Parkı Belgesellerini yaptım. Gazetecilik hayatımın dışında, Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu(DGD), Van Dernekler Federasyonu ve Anadolu Konfederasyonu’nda yer aldım.Kürt Sorunu’nda Kalıcı Barış, Sivil Anayasa,Yerel yönetimler, Ekonomi, Kentlrşme, Göç Toplumu, konularında çalışmalarda yer aldım; akademik makaleler ve raporlar yazdım. 2013’te Bayrampaşa Akil İnsanlar Barış SüreciToplantısı’nı düzenledim. Kürt Tarihinde Bir Aşiret: Brukiler adlı bir kitap yazıyor, orta derecede İngilizce ve Kürtçe biliyorum. Mart ruhuyla; barışın, kadınların, gençlerin, ezilenlerin, farklı inanç kesimlerinin sesi, davamız HDP’den, demokratik yarınlar için aday adayı oluyorum.