Hayvan Sevgisi Bir Başkadır...

TAKİP ET

Van'da yaşayan Rumeysa Pakyürek ülkede ve yerelde hayvanlara karşı yapılan şiddeti kınayarak, hayvan sevgisini şöyle anlattı.

Van'lı Kadın Rumeysa Pakyürek düşüncelerini şöyle ifade etti...

''Merhabalar, ben Rumeysa Pakyürek, Van'da yaşıyorum. 23 yaşındayım.  Bilindiği üzere ülkede yaşanan hayvanlara karşı şiddettin kesilmediğini görmekteyim. Bu bağlamda bende Van’dan bir hayvan sever olarak hayvanların ne kadar samimi, sevimli, cana yakın ve insan yoldaşı olduğunu biliyorum. Her kim Allahın yaratmış olduğu bir canlıya zarar verirse mutlak mahşer gününde hesabını verecektir.

Çocukluğumdan beridir hayvanları çok seviyorum. Çünkü hayvanlar sevimli ve dost canlısıdırlar.

Mesela bir kediyi sevdiğinizde size karşılık verir. Okşadığınızda samimiyetinizi hisseder. Ancak zarar verecek olursanız da karşılık vermekten çekinmezler. Evimizde ve bahçemizde beslediğimiz birçok kedi oldu. Şimdi ise evimizde tam beş kedi besliyoruz :) Yaklaşık olarak beş ay önce bir Van Kedisi sahiplendik ve adını “Mişa” koyduk. Bir ay önce ise kedimizin dört tane yavrusu oldu. Böylece evimizdeki kedi nüfusu beşe tamamlandı. Kedilerle vakit geçirmeyi çok seviyorum. Özellikle yavru kediler çok sevimli ve oyuncular. Bu sevimli yavrulardan korktuğunu söyleyen kişileri duyduğumda çok şaşırırım. Ailem yavru kedilerin evde bakılmasını pek hoş görmüyordu. Evi kirletecekleri konusunda tereddüt ediyorlardı. Açıkçası bende evde bakımlarının zor olacağını düşünüyordum. Ancak durum sandığımız kadar zor olmadı. Evi pek de kirletmiyorlar. Üstelik tuvalet konusunda da sorun çıkarmıyorlar. Bulundukları ortamda tuvalet yapabilecekleri kumla dolu bir kabın olması yeterli. Şimdilik odamdan dışarı çıkmıyorlar. Çok meraklı olmalarına karşın çok da korkak olabiliyorlar. Henüz çevrelerini keşfetme aşamasındalar. Veteriner hekimimiz yavruları 10 gün sonra sahiplendirebileceğimizi söylüyor. Ancak anneleri yavrularını oldukça fazla sahipleniyor. Bu durumda yavruları annelerinden ayırma fikri oldukça zor geliyor bana.  Anne kedimiz Mişa, dışarıya çıkmayı çok seviyor. Bende, bahçemiz olduğu için istediği zaman dışarı çıkmasına izin veriyorum. Bir hayvanı eve hapsetmenin doğru bir şey olmadığını düşünüyorum. Eğer sizinde evcil bir hayvanınız varsa ya da sahiplenmeyi düşünüyorsanız bence onu eve hapsetmemelisiniz. En azından arada bir çıkarmalı ve doğal ortamını görmesini sağlamalısınız'' Sevgilerimle...